Hei arvon kansalaiset!

Juhannus on nyt juopoteltu. Ootteko muuten huomanneet, että ennen juhannusta kaikkien huulilla velloo kysymys "mitä teet juhannuksena?"- ja tätä kysymystä esitetään automaatin lailla jokaiselle ihmiselle, eläimelle ja esineelle.

Sitten kun juhannuksena on tehty- kuka mitäkin ja mitä kukakin, niin se kiinnostaa ihmisiä yhtä paljon kuin muiden unet.

Me juopoteltiin juhannuksena meillä parhaimmillaan 20 hengen ja pahimmillaan 16 hengen voimin. Grillattiin, saunottiin ja ryypättiin. Kukaan ei hukkunut, kuollut, tulehtunut eikä palanut pois, joten hyvä juhannus oli.

Nyt mulla on enää 3 herätystä ennen lomaa ja olen ilonen kuin hevonen! Kolme herätystä. 3! Jee. O/

Eilen yksi pupuvauvoista lähti uuteen kotiin. Tällä viikolla lähtee toinenkin ja kotiin jää isä, äiti ja pikku-unto. Tosi nopeesti meni kanien vauva-aika.

Josta tulikin jotenkin jouhevasti mieleen että sekä mä että mun lapset- me ollaan oikeesti ihan ikäloppuja.

Neljästä kakrustani kaksi keskimmäistä kävi läpi sellaisen ehkä noin puolen vuoden mittaisen uhmaikävaiheen. Kaksi taas ei pahemmin uhmaillut, ja silloin tädit sormi pystyssä varoittelivat, että "no murrosiässä sitten lävähtää". Niin, mikä lävähtää, se ei ole mulle edelleenkään selvinnyt, koska en omista enää edes murrosikäisiä lapsia, koska ikäloppuus.

Tämä parin penskan uhmakausi oli hermojaraastavan kauheaa aikaa, vaikka tiesin sen kuuluvan normaaliin kehityskaareen ja mitä kaikkea. Mutta kun lapsi on just saatu puettua talvivaatteisiin, ja sitten alkoi huutoraivari että jalassa on väärän väriset sukkahousut ja ma HALUUN PUNASET SUKKAHOUSUT NYT HETI niin siinä paljoa kehitysvaihemietteitä mieleen tullut. Päinvastoin monesti uhmakohtauksen jälkeen tuli lähetettyä pieni hiljainen kiitos jonnekin, ettei huudosta lähes kuuroutunut äityli tehnyt mitään kauheaa saadakseen kakaran hiljaiseksi.

Mutta enää ei puhuta uhmaiästä, koska sehän on herranjestas negatiivinen nimi. Uhma! Nyt puhutaan _tahtoiästä_. Voi helvetti sanon minä. 

Meidän kakaroiden hirveä uhmaikä tuli ja meni, mutta tahtoikä niillä on vieläkin. Ne tahtoo nimittäin melkein päivittäin bensaa, rahaa, eyelinereitä, hiusväriä, karkkia, ripsiväriä...

Tahtoikä my ass. Uhmaikäiset penskat on hirveitä, eikä se asia muuksi muutu kutsuttakoot sitä millä nimellä tahansa. Ugh.  

En tiiä mikä tossa nyt oli pointtina mulla. Ei kai mikään. Mut tj 3 aivoilla ei kai voi paljoo vaatiakkaan :D