Sadun eilinen kouluruokakommentti kirvoitti minutkin muistelemaan muinaisia kouluruokia.

Inhokkiklassikot olivat tosiaankin tilliliha ja kanaviillokki, jonka kanssa oli tarjolla mustaherukkahyytelöä! Aina! Ja koska tillilihaankaan en ole sittemmin vapaaehtoisesti törmäillyt, niin en tosiaankaan tiedä, pitääkö sen näyttää vihreältä limalta, jossa killuu muutama läskipala?

Mutta muistaako kukaan ruokaa nimeltä VERIPALTTU!? Se oli todentotta tuon nimistä, enkä minä nyt wanhanakaan vielä tiedä, mikä se palttu oikein on? Oli mitä oli, mutta ko. ruoka oli kuin vereen kastettu pesusienen pala, ja sitä sitten tarjoiltiin puolukkahillon kanssa. Ja se, jos mikä, oli inhokeista inhokein. Onnekseni en ole ko. ruokaan sittemmin törmännyt enää missään!!

Kouluruokailun yhteydessä tarjoiltiin maito sellaisessa pyramidin muotoisessa tetrassa, jollaisiin pillimehutkin olivat silloin pakattu. Tetra oli valkoinen, ja siinä oli liikennemerkin kuvia.

Nykykouluissa ruoka on kai jo paljon inhimillisempää, mutta yksi klassikko listalta sentään vielä löytyy: kumiperunat.

Noh, nuo ajat ovat olleita ja menneitä ja takaisin tähän päivään.

Elma-sedällä on tosiaan aika vaihteleva työnkuva. Tänään se lähti jo aikaisin, ja ratikan ikkunasta hänet näinkin, Senaatintorille, koska siellä vannotaan tänään sotilasvala. Siis ne sotilaat, alokkaitako ne nyt lie, vannovat, ja liikuttuneet äidit pyyhkivät silmiään kun omasta pikkupojasta tehdään mies! Minulla tämä on edessä ensi kesänä! Huu.

Lukijan toivejuoru: Vävy toi eilen meille kaupasta vehnäjauhoja, koska niitä ei ollut tarpeeksi, ja esikoinen _halusi leipoa_. Ei pyytänyt rahaa ostoksestaan. Toi jotain emännän venhäjauhoja, joka kirvoitti minussa naurua.

Aika pahan juorun kyllä pistin!

Muita juoruja: uunituore lukiolainen puhuu aamuisin!! Yläaste-ajoilla oli lähtö lähellä, siis hengenlähtö, jos sille uskalsi sanoa mitään, edes huomenta. Nyt se on aamuisin ihan hyväntuulinen!! Sitä se vävyn kainalossa nukkuminen teettää!

Tuore yläastelainen taas teki läksyjä eilen ja hänen piti mainita kolme tähänastisen elämänsä kohokohtaa. Ne olivat: Deep Purplen konsertti, kun hän sai kissan ja se että hän pääsi ala-asteelta. Viimeisen kohdan perusteluna oli opettaja. Se josta olen täällä vauhkonnut, jos joku sattuu muistamaan. Niin että tälläset.

On perjantai ja iloitsen siitä kuin mikäkin iloliemi. Iloitkaa tekin!