Huoment!

Elämäni on älyttömän jännittävää ja kiehtovaa! Huomasin taas tänä aamuna sen. Nimittäin- minullahan on täällä sorvaamossa liukuva työaika, ja sen vuoksi myös aamuheräämiseni ajankohta on hyvinkin liukuva ja luisuva.

Ylösnousemukseni ajankohta vaihtelee kuun asennosta tai esimerkiksi siitä johtuen, että mikä paikka mulla milloinkin on hajalla (kamalaa edes sanoa näin, mutta näin se näyttää vaan menevän) kello 5- 7.15 välisenä aikana.

MUTTA siitä huolimatta lähden aina suunnilleen samaan aikaan töihin :O Eikö ole maailman lähes melkein jännittävin asia tämä ??!!

Koska olen siis Pavlovin opetettu Elma-koira, ja liikun joka aamu samoihin aikoihin, niin tästä johtuen mulla on uusi 17 bussimatkakaveri, sellainen kehitysvammainen mies.

Nyt yksi asia ihan aidosta uteliaisuudesta kiinnostaa/ihmetyttää mua, ja jos jollain on antaa joku selitys ihmetykselleni, niin ois kivaa.

Tämä mies on joinain aamuina, kuten eilen oli, aivan kuin kuka tahansa meistä. Eilen hän kertoi kuinka on "tänään on Aleksis Kiven päivä", joka oli ihan hyvä tieto, kun ihmettelin mielessäni että miksi liputetaan. Sitten hän kertoi kuinka hänen tätinsä oli käynyt kylässä ja kuinka hänen äitinsä on kuollut ja kaikkea sellaista ihan tavallista. Mies puhui ihan selvästi ja ymmärrettäväsi ja naama peruslukemilla.

Sitten taas tänään.. Mies oli todella selkeästi kehitysvammainen. Mölisi jotain käsittämätöntä itsekseen, väänteli naamaansa ja käsiänsä ja hoki sata kertaa peräkkäin sanaa "silakkamarkkinat".

Mistä tälläinen näin iso ero eri aamujen välillä johtuu, vai johtuuko se mistään? Onko kyseessä joku lääkintään liittyvä juttu vai onko tuollainen vaihtelu vain tyypillistä kehitysvammaiselle? Tämä asia kiinnostaisi tietää.

Aloitin eilen kotona varaston siivoamisen. Se on taas päässyt melko kesannolle kesän jälkeen... Mutta en uskalla tietenkään edes sanoa, että tämä on nyt sitten ensimmäinen projektini operaatiossa joulusiivous... Mitään en sanonut! Shhh!

Laitan tähän loppuun vielä kuvan siitä, miten Olavia nakertaa syvästi kun hän luimuaa kissaverkon takana sisällä ja Hilma on ulkona. (kuvan otti Iida)

973732.jpg