Hei taas!

Yleisön, eli yhden lukijan, toiveesta kerron miten teinirosvojen kiinniottaminen ja koirankakka-ansojen virittäminen on sujunut täällä meillä. (te jotka ette tiedä mistä on kyse, niin "joululahjojen noutopiste"- kirjoituksessa muutama postaus sitten se selvenee).

Noh, meidän pihahan ei siis ole ollut ainoa, missä teinit ovat öiseen aikaan hiipparoineet ja kaliaa etsineet. Naapurilta oli viety kaliaa, mutta he eivät voineet aavistaakkaan että täällä pyörii janoisten teinien lauma, vaan olivat luulleet että heidän oma teini oli asialla. Tulipa siis yhden viattoman teinin maine putsattua, kun ilmoitin taloyhtiömme Intra-sivuilla, eli Facebookissa, keitä täällä liikkuu ja pöllii kaljaa ja isoja nalleja. Jne.

Eräs asukas on alkanut järeisiin ansoitustoimenpiteisiin omaisuutensa suojelemiseksi, mutta meidän lauhkea ja teiniymmärtäväinen Elma-setä on sitä mieltä, että mitään ansoja ei saa laittaa. Ei edes aidosta luonnonmateriaalista valmistettua koirankakka-ansaa! Mokomakin kiltti setä! Hän kun on sitä mieltä, että koska kyseessä on oikeasti vain "tyhmät ja harmittomat kakarat" niin niitä on ihan turha provosoida mihinkään isompiin rikkeisiin. E-S on sitä mieltä, että jos janoiset teinit iskevät kirjaimellisesti kätensä paskaan, niin kiukustuneena siitä he saattavat ihan vaan kostoksi vaikka heittää kiven ikkunasta sisään ja pinkoa karkuun.

Voihan se tietenkin näinkin olla, joten olemme uskoneet Elmistä nyt sitten tässä kohden, vaikka läheskään aina ei muuten uskota.

Eilen illalla koirat alkoivat yhtäkkiä haukkumaan huluina. Päästettiin ne pihalle, ja paimenkoira Halla juoksi aidan viertä, koska aidan toisella puolellakin oleva tyyppi juoksi. Voin taata, että tuolla meidän takapihan takana olevalla kujanteella ei ainakaan kukaan asukas juossut siihen aikaan yöstä, koska täällä asuu vanhuksia ja lapsiperheitä ja sellaisia nk. normaaleja ihmisiä jotka kulkevat joko kävellen tai ainakin virallisia kulkureittejä.

Edellisinä iltana taloyhtiössämme asuva tursas oli nähnyt nämä tyypit taas täällä kiertelemässä, ja oli jututtanut heitä, koska ne olivat hänen ripaillaan olleita "pikkuisia". Tursas oli siis isonen.  Oli siinä sitten isällisessä 19-vuoden iässä kehoittanut teinejä lopettamaan täällä pihoilla liikuskelun jos on pahat mielessä ja vaikka ois hyvätkin mielessä, koska tämä on yksityisalueeksi määritelty alue jne .

Eivät suatana kovapääteinit uskoneet, koska täällä ne eilen taas tosiaan hiipparoivat pitkin ja poikin, mutta meidän koirien joukkohaukunta esti niiden tulon tähän pihaan. Ihmettelen vaan ettei ne oo aiemmin reagoineet tunkeilijoihin. Siis koirat.

Koska tiedossani on ainakin yhden teinin kokonimi, ja samaisen teinin kokonimi on myös isännöitsijänkin tiedossa viime pihajuhlien siiderinpöllimisyhteyden takia, niin oon tässä nyt miettinyt, että pitäisikö pojan kotiin soittaa? Enhän mä ole poikaa itse teossa nähnyt, mutta yhteys on kuitenkin selkee. Pitäiskö... mitä sitten sanon? "Ostakaa sille janoiselle teinillenne kaliaa ettei sen tarvi varkaissa kulkea?" .. vai kantsiikohan ees soittaa...

Mutta tämä on siis tilanne!

Muuten ei sitten olekaan mitään ihmeempää.

Loppukevennys: pelattiin joulupukin tuomaa uutta Alias- sananselityspeliä. Kortin vastaussana oli  basisti ja Sami selitti Ainolle: "se sellainen tyhmä soittaja". Aino vastasi: Seppo Hovi.
Kyllä muuten sillon nauratti.

Alla Olavi. Kuva Iidan

_MG_8606.jpg