Hyvää arkipäivää vaan kaikille.

Minulla on viimeinen työviikko ennen lomaa nyt menossa. Toimisto on niin tyhjä, että täällä vois pitää vaikka mitkä henkilökohtaiset markkinat ja karkelot. Ja tiedättekö, on tämä tälläinen läsnäolopakkokin suoraan sanottuna aika tylsää, kun ei tarvi ees imitoida työntekoa kellekkään.

Jälleen kerran ärsyttää ehkä aika paljon se, kun aina ja aina kaikki kyselee, että "mitä teet lomalla?". Katsokaas, kun homman nimi on se, että en aio tehdä mitään! Ja jos teenkin, teen sen spontaanisti ilman mitään etukäteissuunnitteluja! Yksi Tampere-visiitti tosin piti sopia etukäteen, tamperelaisen kaverini täyteen buukatun kalenterin vuoksi. Mutta muuten saatan esim. lojua aurinkotuolissa koko lomani, jos siltä tuntuu ja jos säät suosii. Kaatosateessa en ehkä loju aurinkotuolissa- ellen raahaa sitä sisälle esim. telkkarin ääreen. Ei must koskaan tiedä.

Asiasta toisenteen: viime keväänä, ennen tyttäreni lakkiaisia, minähän ostin Elma-sedältä salaa koko olkkarin kalustuksen. Kun hän oli sitä mieltä, että ei meillä ole varaa ostaa uutta sohvaa, ja minä olin sitä mieltä, että meillä ei mitään lakkiaisia järjestetä sit ollenkaan, jos vanha kulahtanut sininen nahkasohva ei saa lähtöpasseja. Ja niin minä menin hankinta-assistenttini kanssa Ikeaan, ja ostin paitsi uuden sohvan, niin myös kaikki muutkin kalusteet.

Olen vieläkin erittäin tyytyväinen näihin ko. kalusteisiin, mutta nyt en voi suorittaa lempipuuhaani- vaihtaa huonekalujen järjestystä! Koska kulmasohva, joka ei ole kulmassa, voisi olla ehkä turhan eksoottinen viritys... Ei hätää- ei olohuone ole ainoa huone huushollissani. Seuraavaksi aion sisustaa takkahuoneen uusiksi, koska se on kamalin huone mitä meillä on. Halusitte tahi ette, niin kerron minkälainen huone se on.

Takkahuoneemme on huone, mistä mennään saunaan ja pesuhuoneeseen. Huone on aika iso, mutta en osaa sanoa neliömäärää, koska olen huono sanomaan neliömääriä. Takkahuoneessa on takka, yllätys? Se onkin suunnilleen ainoa kiva asia huoneessa, koska muuten tästä huoneesta on tullut sekalaisten huonekalujen säilytyspaikka ja sekalaisten "tyylien" kaatopaikka.

Tässä huoneen huonekalut, älkää nyt kauhistuko. Tai siis! Kauhistukaa tosi paljon ja kannustakaa minua tekemään jotain tälle asialle mahd. pian!

  • tummanpunainen ikean sohva
  • metrin leveä sänky, asetettu kulmittain sohvan kanssa ja siinä samanvärinen päiväpeite, jotta joku luulisi että kyseessä on kulmasohva (muahahh)
  • puunvärinen telkkaritaso (ikeasta)
  • valkoinen keinutuoli
  • vihreä-ruusukuvioinen vanha kirstu
  • musta ja punainen cd/tv-torni (ikean lack-mallia tms.)
  • punainen läpinäkyvä muovitorni, jonka päällä pyöreä muovipallolamppu...
  • roosa-kirjava "intialainen" matto (anopin vanha plyyshimatto)
  • kahdella seinällä on kehystettynä nk. vaihtokehyksiin elmis-sedän backstage-passeja
  • telkkarin takana olevalla seinällä on anopin vanha ruskee-beige ryijy, joka esittää jotain kulahtanutta kuusipuuta.

Noin. Eikö vain olekin kauhea? No voin vastata puolestanne- kyllä on. On erilaista puuta, lastulevyy, antiikkia, ikeaa.. No nyt sitten olen suunnitellut kaiken valmiiksi, mutta kun en osaa päättää alanko maalaamaan Lundioita, vai turvaudunko hovihankkijani Ikean puoleen taas kerran. Lundian parissa voisi ehkä kokea jonkinsortin tekemisen ilon, mutta kun jos se onkin jostain ihan peevelistä.. On kyllä kauhean vaikeaa tämä elämä :D 

Katselin lomataulukoita ja nyt näyttää siltä, että kun elokuussa palaan sorvin ääreen, täällä ei ole ketään muita. Kivakiva.

Ei kai tässä muuta. Lopetan kattoon räkimisen ja lähden kotiin mittailemaan Lundioitani.

Hei hei!