Hoi, auttakee.

Minulla on kaksi ongelmaa, joista toinen on varsin erikoislaatuinen. Ja se on tämä: en oikein osaa olla joululomalla mitenkään. Nyt kun nämä jubileumosuudet on ohitse, eli joulu ja uusivuosi, niin minä en vaan oikein osaa olla... Koko ajan mielen päällä siintää että nyt voisi tehdä tätä ja tuota, ja sitten ne nämät ja nuo pyörii mielessä vaan enkä mitään saa tehtyä, mutta en myöskään kykene rentoutumaan. En esim. ryömi sohvalle kirjan kanssa, eihän se nyt käy kun voisi tehdä kaikkea hyödyllistä, ja lopptulos on sitten se että kuljeskelen levottomana ympäri enkä tee mitään hyödyllistä enkä edes hyödytöntä.

Tää on oikeasti aika inhaa, eikä ees mikään uutuustilanne. Samanlaista tämä on ollut monena vuonna. Sitten viimeisenä lomapäivänä harmistelen, että miksen oi miksen heittäytynyt kunnon lomalaiseksi ja jättänyt partaa ajamatta... eiku.. no kuitenkin.

Jos jollakin teistä on antaa asian suhteen vertaistukea, neuvoja, vinkkejä... ties mitä niin antakaa kuulua. Kiitos.

Toinen ongelma onkin sitten ihan erilainen, eikä edes ongelma ja jos onkin muka olevinaan joku ongelma niin positiivinen ongelma. Sanoinko nyt tarpeeksi monta kertaa sanan ongelma?

Ja se on tämä: virkaiältään vanhimmat lukijani saattanevat muistaa, kuinka pistin meidän olkkarin kalustuksen ja sisustuksen ihan uusiksi Elma-sedältä salaa keväällä 2009, ennen tyttäreni ylioppilasjuhlia.

Olkkari on iso ja sen yleissävytys on vaalea, ja se antaakin hyvät mahdollisuudet tehdä olkkarista aina "tietynvärisen" verhoilla, matoilla, sohvanpäällisillä... jne. Nyt joulun kunniaksi olkkari on tietenkin punainen. Ylppärijuhlissa olkkari oli sellainen limenvihreähköpainotteinen. Sitten jossain välissä se oli sellainen ... mikähän se väri nyt ois... sellainen "Ikean tietty fuksianpunainen", jos nyt mitenkään saatte tästä määritelmästä kiinni.

Kohta kun on loppiainen ja joulukuusi viedään pois ja punaiset asiat saavat varastoitua oottamaan ensi joulua, niin minkävärisen olkkarin laitan? Älkää nyt käsittäkö tätä sillä, että oisin muka joku rikas porho, jolla on varallisuutta parin kk välein pistää kaikki sisustuselementit uusiksi. Kyse ei ole tästä, vaan siitä että niitä elementtejä tarvitsee oikeastaan tosi vähän ja Ikea on tässä kohden niinku niin oivallinen paikka! 

Tämän ongelman kysyminen teiltä on tietenkin siinä mielessä täysin daijua, koska ettehän te ole meillä käyneet (paitsi muutama teistä), mutta jos jollakin on nyt joku käsittämättömän hieno visuaalinen elämys menossa, jonka haluaa jakaa minunkin kanssa ja antaa suorastaan pöllittäväksi, niin antakaa kuulua tästäkin. Kiitos, ihanaa!

Tälläisiä vakavia ongelmia tällä kertaa.

Kuvassa sisko ja sen sisko, eli lapinkoirat Risku ja Halla, joista Halla on meidän. Kuva Iidan.