Vaikka oonkin ollut nyt viikon lomalla, niin tämä tuntuu vasta ensimmäiseltä varsinaiselta lomalomapäivältä.
Ennen joulua olleet kaksi lomapäivää kuluivat niin hektisissä hammasharjalla hinkkailuissa, että tänään en meinannut viitsiä ikäänkuin revanssin vuoksi edes omia hampaitani harjata.

Muutenkin olen aina näin välipäivisin kuin mikäkin pusikosta revitty aropiru. Tosin, keksin juuri että nyt tästä voi olla todellista hyötyäkin! Tämä oma väkeni täällä tursaineen kaikkineen on niin tottunut ties mihin kauhistusttaviin olomuotoihini, että niistä ei tartte välittää, mutta hah! Jos ne janoteinit koittaakin työntää pikku kehojaan meidän tontille, niin kah- ei tarvi kuin vähän näyttää naamaansa jostain verhon ja jouluvalon välistä, niin teinit kirmaamat kauhusta jäykkinä tunnustamaan syntinsä lähimpään ripittäytymispisteeseen oitis! Kyllä näin on varmasti.

Lomapäiväni on kulunut mission "missä on elma-sedän toppahuosut"- parissa. Aion laittaa sedän uudeksivuodeksi ulkoruokintaan, mutta olen niin huolehtivainen että haluan hänen olevan ulkona toppahousuissa. Joita olen ihan lähiaikoina pitänyt käsissäni monesti, mutta nyt kun niille oikeasti olisi tarve, niin arvatkaa löytyykö niitä mistään? No voin kertoa- ei löydy.

Melkein nyyhkin Elmikselle puhelimessa että "EI LÖYDY", niin hän oli kiva ja sanoi että ei se mitään. Totuus ulkoruokinnasta on joku spektaakkelimainen ennennäkemätön ja maailman hienoin valoshou Senaatintorilla uudenvuoden aattona ja kai siellä joku kiekuukin jotain... Kirkontorniin oli kuulemma varsin mojovaa roudata niitä valovehkeitä. Uskon sen, koska olen nuorna tyttönä käynyt siellä tornissa ja vieläpä ilman mitään vehkeitä ja rankkaa oli. Pääsin tuomiokirkossa ripille ja muutenkin se oli vakiopyhättöni kouluaikoinani, koska koulu sijaitsi Krunikassa.

Tämän päivän toinen etsinnänkohteeni on ollut Vuosaaressa sijaitseva tornitalo Cirrus. NImittäin huomasin jo eilen pihaltani käsin, että se on kadonnut. Ajattelin sen romahtaneen, ja ihmettelin hieman ettei asiasta ole huomattu uutisoida mitään missään.
Tänäänkin se oli edelleen kadonnut, kunnes äsken kun kävin tupakoinnin poltossa hokasin, että kah, se on palannut! Ihme torni, pysyis ny paikoillaan.

Tietääkö kukaan, voiko joulukinkusta tehdä kinkkupitsaa? Jos voi, niin laitan miniäni hommiin, koska hän on pitsantekijämestari vailla verta!

Nyt toivotan mukavaa joulunjälkeisarkea kaikille :)