Heipä taas!

Huomaan taas yhden vanhentumisen ja keski-ikääntymisen merkin itessäni. Ensimmäistä kertaa varmaan sitten teinivuosien oikein odotan vappua! Tuota pakkojuomisen keinotekoista ilon juhlaa! Siis noin aattelin varmaan ennen, mutta nyt en.

Väittäisin että syy tähän vapun odotukseen löytyy pitkästä ja hirveestä talvesta. Minusta meidän jokaisen, joka selvisi talvesta jäätymättä tai hukkumatta lumeen, on syytä juhlistaa kevättä ja vappuhan antaa sille hyvät raamit. Voi käyttää kaikkia kivoja neniä ja hattujakin kerta!

Meillä on kotona jonkunsortin vappujuhlat. Ei mitkään varsinaiset karnevaalit, mutta kuitenkin. Ja nyt tulee raju tunnustus: kävin eilen Tiimarista ostamassa vappusomisteita kotiin näitä bileitä varten! Siis kaikkea se pitkä ja kylmä ja runsasluminen talvi ihmisellä teettääkin, hyvänen aika!

Mun Elmis-mieheni on Italiassa käymässä, ja siellä on lähes 30 astetta lämmintä! Vähänkö olen kateellinen. Tai siis paljonko. Siis tosi paljon! Vaikka täällä kevät nyt raukka tosissaan yrittää raivata tiensä luoksemme, niin kylmähän tuolla on. Esimerkiksi vuonna 1990 oli näihin aikoihin meidän Ainon ristiäiset, ja oli ihan t-paitakeli ja tosi lämmin! Ja mitä vielä muistelisin... no en mitään. On se ilmoja pidellyt! 

Niinkuin ehkä taisin tossa edellisessä kirjoituksessani mainitakin, me aiomme tehdä keittiöremontin. Edellisestä remontista on 10 vuotta, eli teimme sen silloin kun muutimme nykyiseen kotiimme. Silloin remontti tehtiin aika kiireellä ja aika pienellä budjetilla, ja ihan hyvä siitä tuli. Mutta 10 vuotta lasten,  einien, tursaiden ,roudareiden ja kotieläinten taloudessa jättää aika klohmoiset elämänjäljet halpiskaappeihin jne. ja nyt vaan on uusimisen aika.

Mutta voi hemmetti että voi olla vaikeaa! Korkeakiiltoiset kaapinovet vai ei kiiltävät? Minkäväriset? Mitkä kestää, missä ei näy lika, mikä on hyvä, mikä on huono? Sellaset kiiltävät ois hienot, mutta siellä keittiöliikkeissä ne kiiltonäytepalat oli hirveissä sormenjälkitahmoissa, kun taas mattapintaiset ei... Onko niitä vaan oikein eritoten hypistelty sitten rasvaisilla sormilla siellä liikkeessä, vai onko ne tosiaan sellaset paskamagneetit? Jos on niin en huoli. Onko joku luonnonvalkea tai kermanvärinen ovi sit ihan mummobore? Nyt meillä on ihan vitivalkoiset ja haluan jonkun muun väriset. Minkäväriset? Millaiset? Huluksihan tässä ihminen tulee kaikkien vaihtoehtojen viidakossa! Jos teistä jollain on jotain sanottavaa tässä keittiönkaapinpintamateriaali-asiassa, niin kertokaa, oi te!

Mulla on kokoajan sellainen tunne, että olen nyt unohtanut kertoa jotain tosi tärkeää. Mutta en nyt vaan muista mitä. Voi voi. Noh, kerron sitten kun muistan sen minkä olen unohtanut.

Nyt minun täytyy alkaa elvyttämään minun koomaan vajonnutta klemmariani! Moiks!