Jos kerta nauru pidentää ikää, niin pelkäänpä että minusta ei päästä eroon sitten kulumallakaan. Tuli tänään taas miltei huutonaurettua, ja vieläpä työpaikalla !!

Tuskin saan tätä nyt kerrottua niin, etteikö tämä taas vesittyisi valjuksi heh-heh-tyyliseksi jutuksi, mutta yritän.

Kello oli vähän yli 11 ja olin lähdössä käymään K-Pikkolossa. Olin juuri avaamassa sorvaamon ulko-ovea, kun oven eteen kaasutti miljoona ja kolmeasataa poliisiauto pillit ja vilkut päällä. Kaksi riuskaa poliisiä hyppäsi suunnilleen vauhdissa autosta ja tulivat sorvaamoa kohti.

Koska sorvaamon ulko-ovi on mallia aina lukossa, jäin pitämään ovea auki ja kysyin ihan  pöljämystyneenä, että "ootteko tänne tulossa?"  Ne esitti vastakysymyksen, että olenko henkilökuntaa, ja kun vastasin myöntävästi, poliisit kertoivat, että sorvaamossani oli painettu nk. paniikkinappulaa, hälytysnappia, jonka käyttäminen edellyttää todellista (esim. veitsi kurkulla jonkun roiston toimesta tms) tilannetta, ja josta menee suoraan hälytys poliisille.

Minä siinä sitten sorvaamon aulassa ihmettelemään, että en mä ees tiennyt meillä sellaista nappia olevan! (myöhemmin selvisi että niitä on siellä kaikkiaan kolme).  Alakerrassa on tuotemyymälä, ja se on ainoa paikka missä on rahaa esillä- joten epäilin että no jos jossain joku uhkatilanne ehkä syntyisi, niin siellä sitten.

Sinne sitten poliisisetien kanssa menemään.. Matkan varrelle osui sellainen pieni henkilökunnan keittiö, ja siellä oli myymäläntädit lounaalla parin muun sorvaajan kanssa.

Siinä sitten selvisi, että sellanen "outo vipu tuolla kyllä on, mä vedin siitä kun en tiennyt mikä se on", ja sehän oli just se hälytysvipu. Se on siis vipu- eikä nappi.

Poliisit oli melko vihaisia. Sanoivat, että niitä on tullut kaksi partiota tuhatta ja sataa läpi kaupungin, liikenteen vaarantaen ja ratikoita seisauttaen, kun hälytys oli tullut useaan kertaan ja tietenkin virkavalta luuli että nyt on piru irti.. Se toinen partio oli mennyt pääkallopaikalle parin korttelin päähän noin niinkuin varmuuden vuoksi, ja toinen tuli sinne sivusorvaamolle.

Poliisit eivät tätä vivunvetoa kuitenkaan tulkinneet ilkivallaksi- aikuisia ihmisiähän tässä nyt vain oli vedelleet tuntematonta vipua. Poliisi otti esimiehen nimen ylös ja kehoitti häntä järjestämään turvallisuuskoulutuksen henkilökunnalle..

Poliisit lähti ja paikalla kaahannut vartiointiliikkeen mies myös ja tilanne ohi.

Eräs nainen sitten alkoi aivan hysteerisenä nauraa. Sitten kun hän siitä hieman tokeni, hän sai kerrottua meille totuuden. Tämän surullisenkuuluisan hälytysvivun viereen oli juuri hiljan asennettu tälläinen white board, tussitaulu- valkotaulu, millä nimellä sitä nyt kutsutaankin.

Olivat innoissaan tänään kirjoittaneet tauluun lomiaan ja vapaapäiviään ja huomasivat siinä kohden, että taulussa ei ole mitään kourua tahi telinettä, missä taulutusseja voisi pitää. Sillon tämä hysteerinen nainen huomasi tämän vivunperkeleen, ja kokeili josko tussit saisi siihen asennettua.. Ei oikein onnistunut, ja sitä taivuteltiin ja vedeltiin ja aukoiltiin ja suljettiin niin, että hälytys sitten tosiaan meni poliisille useaan kertaan..

Voi hitto että oikeesti nauratti, vaikkeihan tollanen virkavallan kumit ulvoen paikan päälle saapuminen mikään naurun asia ole- ei vaikka tässä olikin kyse silkasta vahingosta.

Noo sitten eiliseen Idolsiin.

Ari oli niin positiivinen yllätys. Siltä oli karissut sellainen kukkoilu pois, ja joidenkin ylimieliseksi tulkitsema hymykin taitaa olla oikeasti vain epävarmuutta. Hyvät biisivalinnat, vaikken mä hölökohtaisesti siitä Kilvestä niin piittaakaan. Mutta Arin tulkitsemana sekin oli ihan ookoo.

Kristiina- oh hoijaa. Luojan kiitos että se putosi. En ymmärrä mikseivät ne tuomarit haukkuneet sitä pystyyn, kenoon ja selälleen sen Liquidin rytmitysongelmien takia. Se aloitti aina ainakin puoli tahtia liian aikaisin laulamisen ja jossain kohden sekosi ihan kokonaan. Bändin ammattitaidosta kertoo paljon se, että ne pelasti Kristiinan täydeltä katastofilta, kun alkoivat seuraamaan mimmin rytmiä, eikä niinkuin sen pitäisi olla että päinvastoin.
Ja se Teleksin kappale.. mikä hiton Teleks? Oon sen piisin joskus kuullut ja luullut että siinä lauletaan että "nurkkaan huulillasi jään" ja ihmetellyt että mitähän sekin meinaa.

Anna- voi tyttö tyttö. Biisivalinnat olivat  huonot ja on must aika huonoa, jos Suomen Idoliksi haluava ääntää Suomea oudosti, ulkomaalaisittain ja kummallisesti korostaen. Lisäksi varreltaan muutenkin vähäinen Anna näytti taas ihan käppänämummelilta kun se kumarassa lauloi suunnilleen että anteeksi ku mie täällä tälleen, mutta lal lal laa.

Mutta pääasia, että Kristiina tippui. Vähänkö huvitti jommankumman iltapäivälehden lööppi: kiltti tyttö putosi. Se oli jotenkin syyttävään sävyyn sanottu.. että vittu äänestitte kiltin tytön pois. Näin mä sen tulkitsin.

Noh tämän toki ymmärtäisi, jos kyseessä ois joku kiltteys- tai kivuuskisa. Vaan kun kyse on LAULUkisasta, niin ei siinä paljoo kiltteydet auta jos vire on metsässä. Ja oli sillä liian vaalee tukkakin esiintymislavoille. Näittekö miten puhkipalanut se oli telkkarissa ! Gauheeta.

Huomenna sitten sinne JiiKarjalaisen viiskymppisille. Setä sai tietty kutsun, koska se on kuulunut Karjalaisen kalustoon yli 20 vuotta. Hän aloitti hommat Mustien Lasien kanssa  muistaakseni jo ennenkuin omisti edes ajokorttia. Hoho. Bändin nimet on vaihtuneet, bändi on vaihtunut, mutta Jii on Jii ja setä on setä ja kippistä vaan.

Vaatekaupassa koin tänään läskiyskriisin, mutta olen jo selvinnyt siitä. Onneksi juhlat on ihan pimeessä paikassa ;)

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille toivotan.