Versio numero 1.

Kyllä työssäkäynti on ihanaa! Työssäkäynti on työssäkäyvän ihmisen suola, sokeri ja suodatinkahvi! Työssäkäynti kuuluu työikäisen ja -kykyisen ihmisen elämään siinä missä lorvailu taas ei.

Mikään ei ole niin ihanaa, kun herätä hyvin nukutun yön jälkeen pirteänä uuteen, ihanan harmaaseen aamuun! Ihanaa taas suorittaa tutut aamurutiinit, jotka lomailun jälkeenkin sujuvat kuin tanssi! Ihanaa matkustaa metrossa, ja nähdä reippaita ihmisiä. Ihanaa tulla työpaikalle, ja muodostaa taas se sosiaalinen symbioosi, johon kuuluvat niin työkaverit, kopiokoneen korjaajat kuin postimiehetkin. Ja klemmarit! Omat rakkaat klemmarini!

Ihanaa nähdä iloiset työkaverit, ihanaa kuulla kaikkien ihanat kuulumiset ja siis niin ihkua! Daa!

Ihanaa ihanaa ihanaa.

Versio numero 2.

Työssäkäynti on hanurista ja sen lisäksi vielä pepusta! Työssäkäynti on yhtä hapankaalia ja tervanjuontia! Työssäkäynti ei kuulu kenenkään elämään siinä missä lorvailu taas kuuluu!

Mikään ei ole niin kamalaa, kun herätä parisen tuntia sen jälkeen, mitä loma-aikana kävi nukkumaan. Kartseeta huomata, että ulkonahan on harmaata ja ankeaa.  Kamalaa yrittää suoriutua aamutoimista, kun kaikki rutiini on kateissa, ja sitten sitä vaan pyörii ympäri taloa hammasharja suussa eikä tiedä onko tulossa vai menossa. Aivan superhirveetä matkustaa metrossa, ja katella vielä happamampia naamoja kuin omansa. Gauheeta tulla työpaikalle, jossa kaikki haluaisivat vaan paeta omiin työpisteisiinsä märehtimään arjen alkamista. Ja mitä noi hemmetin rautalankavekottimetkin oikein ovat? Ai jotain klemmareita? Höh.

Hirveetä nähdä työkaverit, kun niillä on vaan huonoja uutisia kerrottavana. Irtisanoutumisia, kuolemantapauksia.. ikävää.. Siis niin kamalaa.

Kamalaa kamalaa kamalaa.

Jätän teidän, arvon lukijat, päätettäväksenne, kumpi versio on oikea.

Muihin tapahtumiin:

Perhe palasi eilen mökkilomalta, ja se oli kivaa. Olin eilen sen verran hikipinko, että valkkasin (ja jopa silitin!!) työvaatteet valmiiksi, ja tänä aamuna kiitin itseäni asiasta. Sujui edes joku asia, kuten niinkin vaikea tehtävä kuin vaatteiden päälle pukeminen.  Yö sujui levottomasti.

Ja täällä sitä ollaan taas. Kai tähän tottuu.

Hyvää maanantaita joka paikkaan!