Hei ja huomenta.

Kiitos kaikille edelliseen kirjoitukseeni kommentoineille nyt tässä vielä näin erikseen.

Joulusiivosin tuossa tänä aamuna keittiön, ja siinä hammasharjalla hinksuttaessani tulin ajatelleeksi seuraavanlaisia asioita;

Ainakin vakiolukijani tietänevät, että olen nk. jouluhullu ihminen. Minusta lähes kaikki jouluun liittyvät asiat ovat kivoja, myös paljon parjattu joulusiivous ja kaikenlainen hössöttäminen.
Olen perinyt nämä ominaisuudet lapsuudenkodistani, enkä ole pahoillani että jouluriehakointi on siirtynyt myös lapsiini.

Mutta on tällä kaikella myös hieman vakavampi puoli, ja sen tahdon teille nyt kertoa.

Vaikka olenkin saattanut antaa sen käsityksen, että meillä jouluvalmistelut on pelkkää hammasharjalla likaa vastaan taistelua, joulunvietto tingeltangelia ja helikellojen kilkettä (Helikello, tsih), niin on se kuulkaa oikeasti paljon muutakin.

Tämä on 23. joulu, minkä vietän Elma-sedän kanssa yhteisessä kodissa. Toistakymmentä joulua meni arpoessa, että kumman vanhempien luona ollaan, jakaudummeko jokapaikkaan vai tuleeko kaikki isovanhemmat meidän luoksemme vai mitähäh.
Aina näihin järjestelyihin saatiin kuitenkin kaikille sopiva ratkaisu.

Viime jouluna lasteni ainoa elossa oleva isovanhempi, anoppini, ei jaksanut tulla sen enempää meille kuin toisen lapsensa kotiin, ei halunnut meitä sinne, ei mitään. Vaikka se olisi kuskattu ovelta ovelle, eikä sen olisi tarvinnut kuin nauttia jouluruoka kanssamme jos ei muuta jaksa.

Olin aidosti pahoillani tästä, vaikka joskus aiempina vuosina hektisten joulusäätöjen aikoina, varmaan salaa toivoin että kumpa tää tälläinen loppuisi joskus.
En siis ollut mitenkään iloinen, että viime joulu oli se, jolloin se sitten loppui.

Tänä vuonna anoppi viettää joulunsa sairaalassa, eli ei kenenkään muonavahvuudessa hän.

Tästä tuli sitten mieleeni, että toivottavasti sellaiset ihmiset, joilla on vanhemmat vielä elossa, välit kunnossa ja vanhemmat toivoisivat yhteistä joulunviettoa, karistaisivat itsekkyyden ja "minulla on ollut niin hektistä työssä ja jokapaikassa että saletisti vaan vietän itekseni joulua ja luen ja syön just mitä haluan ja ihanaa jee"- ajattelun hittoon ja viettäisivät sen joulun läheistensä kanssa, kerta ne ovat vielä elossa.

Ja sit sellainen juttu, että en mä täällä esim. tänään riehu hammasharjan ynnä muun välineistön kanssa oikeastaan joulun takia, vaan  perheeni takia. Nätissä ja puhtaassa kodissa on kaikilla paljon kivempaa olla, ja koska jouluna kaikki on kotona ja ollaan yhdessä, niin mä haluan luoda siihen niin mukavat puitteet kuin mahdollista. Joulu on siis vain sellainen sivujuoni tässä siivousvimmassani :D

Nyt menen riehaamaan tonne.
Mukavaa joulunodotusta kaikille :)

Kuvassa vissiin joku roolipeli menossa;) Kuva Iidan.
IMG_7664.jpg