Kauheeta hei,

minähän en enää katso telkkaria ollenkaan, koska "kyllä-mä-pärjään-äiti"- tyyppiset mainokset ja tietenkin myös tyhmät ohjelmat saavat otsasuoneni pullistumaan.

En kuuntele myöskään radiota, koska sieltäkin tulee kamalia mainoksia, lisäksi siellä on lässyttäviä juontajia ja Lauri Tähkä.

Lehtiä en voi lukea huonojen uutisten, paskojen mainosten ja iänikuisen pohdinnan "turmeliko Danny Armi Aavikon elämän" vuoksi.

Kaupungilla en voi kuljeskella, koska crockseja hyökkäilee vastaan joka mutkassa.

Periferiassa en voi kuljeskella, koska puutarhatonttuja hyökkäilee joka toisesta pihasta.

Autolla en voi ajaa, koska tiet ovat himonussijoiden valtaamia. Vaikka tiedän, että auton nopeusmittareiden kalibroinneissa on eroja, niin en jumalauta millään usko, että kun olin eilen itäväylän noin hitain ajaja, mittarin näyttäessä lukemaa 110 km/h, että kalibroinnit ovat niin pielessä...

Nyt en voi käydä enää kaupassakaan!

Tässä syyt:

- jotkut "mukavat" ostelijat parkkeeraavat itsensä, puolisonsa, puoli sukuaan ja ostoskärrynsä esim. maitokaapin eteen ja siinä sitä sitten yhdessä vatkataan ja tuumitaan että onko kahdessa 1,5 litran purkissa enemmän maitoa kuin kolmessa litran purkissa...  Siinä kun sitä sitten koittaa pelastaa teinien kahvihetket maitopurkin toivossa, niin huonosti käy..

- jotkut, usein jopa samat kuin edelliset "mukavat" ostelijat jättävät kärrynsä keskelle kapeahkoa käytävää parkkiin, samalla kun itse tutkivat hyllyillä, että onko Pirkka kananuudeli halvempaa kuin Pirkka munanuudeli. Siinä jos erehtyy hieman siirtämään väärin parkkeerattua kärryä, ryntää kärryn omistaja kimppuun uhkaavasti muristen...

- usein, juurikin näiden keskellä käytävää könöttävien kärryjen vuoksi, tulee tilanteita, että kaksi kärrytöntä ihmistä ovat törmäyskurssilla. Siinä sitä sitten pompitaan puolelta toiselle, kunnes on huomaamattaan ja ilman kenraaliharjoitusta esittänyt kokonaisen hyppysottiisinäytöksen..

- yleensä aina kassajonossa edelläolevalta asiakkaalta puuttuu joku järjestelmäpalikka päästä, koska mitä hitsin järkeä on parkkeerata kärry kassahihnan viereen ja seisoa itse sen vieressä koittaa sieltä sitten nostella pylly pystyssä ostoksia koko kärryn yli hihnalle, eli isojen kärryjen kohdalla noin metrin päähän! Melkein sääli tulee kun ihminen ähertää ostostensa kanssa, välillä hikikarpaloita otsaltaan pyyhkien.

- sääli katoaa siinä vaiheessa, kun omat ostokset soljuvat kohti kassanpäätyä, ja olisit menossa niitä jo pakkaamaan, niin edellinen asiakas vielä tutkii äsken saamaansa kassakuittia siinä kassalinjalla. Ihan niinkuin se kassaneiti tai -herra pystyisi heti, kesken kiihkeän kassa-aktin, korjaamaan mahdollisen virheen... Sitäpaitsi- vaikka ei ostaisi kun pari tuotetta, niin alta kahdenkympin ei nykyisin selviä. Turha niitä kuitteja on tarkistella, kaikki on vaan niin hemmetin kallista nykyisin..

- kassien pakkaamisvaiheessa nousee verenpaine valtaisiin atmosfääreihin! En edelleenkään tajua, miksi kauppakasseista pitää tehdä jonkunsortin tilataideteoksia, ja tuotteet pakataan niihin h-i-t-a-a-s-t-i ja välillä "mukavalle" asiakkaalle tulee suunnaton tarve vaihtaa täyteen pakatussa kassissa oleva meetwurstipaketti toiseen kassiin!

On niitä muitakin syitä, miksi en mene enää ikinä kauppaan, mutta niistä sitten joskus myöhemmin ehkä lisää.

Eli musta tulee rikas ja laiha, kun en enää osta enkä syö mitään. Eli onhan tälläkin asialla puolensa!

Ihanaa kun on perjantai. Perheeni miesjäsenistö on tänään Senaatintorilla aamusta yöhön, perheen naisjäsenistö taas on a) kipeenä kotona b) Roomassa c) tässä näin d) koulussa ja Olavi luultavasti e) vonkaa ruokaa kotona.

Kivaa perjantaita kaikille :)