Mooi,

eilen illalla jouduin keskelle asioita, joita kammoan monellakin tasolla.

Olin tulossa Puotilasta ja ihmettelin hieman hälytysajoneuvojen mekkalaa joka puolelta, siis suomeksi hätäännyin. Minulla on angsti hälytysajoneuvoja kohtaan, vaikka aina koitan hokea mantranomaisesti tälläisen nähdessäni tai ennenkaikkea kuullessani: jollekin on käynyt jotain, mutta hän on saamassa apua, jollekin on käynyt jotain, mutta hän on saamassa apua....Ja kuulkaa voin kertoa. Tää mantra ei tehoo yhtään. Aina on hätä ja huoli että kuka mitä mismun teinit.. jne.

Tein siinä sitten pikaisen nuppilaskennan omistani, ja hätä helpotti ihan vähän kun tajusin että okei, ne ei ole osallisina siihen hälytyssumaan.

Jäin pihalla sitten juoruilemaan.. eikun siis puhumaan päivän politiikasta ja merimetsojen sielunelämästä naapurin rouvan kanssa. Ihmeteltiin sellaista ihme säksätystä mikä kuului ihan läheltä. Mietittiin että mikä hitto ja sit tajuttiin että helikopterin hitto! Helikopterin, joka pörisee paikallaan tai lähes ainakin. Arvattiin että se etsii merestä jotain, kun siitä mereltä säksätys kuului. Välillä kopteri jopa näkyi.

No arvannettekin varmaan jo. Sen kadonneen 5-6-vuotiaan autistipojan etsinnät :( Kolmaskin naapurin rouva tuli autolla pihaan just sillon ja kertoi että siellä oli poliisiveneitä vesi täynnä jne.

Tälläiset uutiset ovat aina kamalia, mutta oman kamaluuslisänsä tähän tuo se, että on jollain pienellä piirun sadasosalla itse ollut tässä ikäänkuin  ulkopuolisena "osallisena". Siis .. asun lähellä, kuulin ja näin ambulanssit ja poliisit ja paloautot jotka meni oletetulle pojan katoamispaikalle, kuulin helikopterit, aamulla metron ikkunasta näin pelastusihmisiä jne. 

Tämä tapaus on muutenkin niin ikävä ja kamala, että jos haluatte säästellä edes vähän mielenrauhaanne, niin kehoitan teitä olemaan menemättä mihinkään keskustelupalstalle, missä tätä asiaa ruoditaan. Siis esim. Iltalehdessä, nettiversiossa. Jos tuossa pari päivää sitten puhisin siitä kun suomalaisia sanotaan barbaareiksi saunakisojen takia, niin näitä keskustelupalstoja lukiessa tulee sitten mieleen, että taidetaan me ollakin just niitä. Ensin syyllisteltiin vanhempia ja ihmeteltiin että "mitä viisivuotias tekee yksin rannalla" ja kaikkea tätä tyypillistä jadajadaa. Voinette kuvitella, mihin suuntaan keskustelun taso kääntyi, kun julkaistiin tieto, että kadonnut poika on maahanmuuttajataustainen. Tähän kohtaan sanon nyt ihan suomeksi ja suoraan että voi vittu. Hävettää. Ihan kuin lapsi lakkaisi olemasta jotenkin enemmän lapsi, jos hän ei edusta arjalaista rotua sinisine silmineen ja vaaleine kutreineen. Sanonko vielä suoraan. Sanon. Hyi helvetti.

Muihin aiheisiin: meillä on kotona keittiöremontti, joka saa lopullisen kliimaksinsa asentaja-arskojen saapuessa. Mutta kun saapumispäiväkin vaihtaa paikkaa kokoajan, eikä se ole arskoista kiinni, vaan Elma-sedästä! Muutun kohta barbaariksi ja haukkaan Elmikseltä palan korvasta, jos ei ala päivämäärät vakiintumaan! Eikä tässä vielä kaikki! Olemme siis kaataneet yhden seinän, ja muitakin esivalmisteluita on tehty, ja tilanne on se, että meillä ei kohta oo enää keittiötä ollenkaan, koska Elma-mies, miesten mies, haluaa purkaa itse wanhan keittiön ja koska ei koskaan tiiä minne maailmanääriin se joutuu matkustamaan töihin, niin purkaminen on tehtävä just silloin kun hänellä sattuu olemaan aikaa. Eli osittain tänään... Ei siis olla tosiaankaan kahden keittiön loukussa, vaan kohta siis nollan keittiön. Pelkillä keittiönseinillä ja lattialla kun ei oo oikein mitään virkaa noin niinkuin esim. ravinnonsaamistarkoituksissa. No onneksi pihalla jököttää joka taviksen paras kaveri, kaasugrilli.

Ei mulla nyt sitten kai muuta, paitsi että jatkuvat äkilliset vaihdevuodet ja kuumat aallot päällänsä. Mut onneksi oon tartuttanut sen muihinkin työtovereihini, jopa miehiin. Miesmenopaussi se vasta onkin kamala!  

Mikään ei oo niin riemukasta, kuin rikkinäinen ilmastointilaite nimittäin.