Olipa kerran, tai onhan se kyllä vieläkin, sellainen pörheä täti, kutsuttakoot häntä tässä vaikka nimellä Margariitta.

Margariitta vietti ruhtinaallisen lähes kolmen viikon joululoman. Tosin loman alkupäivät olivat kyllä kaikkea muuta kuin lomaa, koskapa silloin Margariitta hääräsi kotonaan mm. kaikenlaisten hammasteknisten välineiden kanssa. Hän nimittäin hinksutti kotiaan hammasharjalla, hammaslangalla, hammastikulla, hammaslääk.. äh. Kotinsa kun on täynnä uskomattoman pieniä salakoloja! Sen lisäksi hän hinksutti kotiaan myös järeämmillä aseilla, kuten töntöllä, niinkuin meillä räjähdeasiantuntijapiireissä on tapana TNT:tä kutsua.

Sitten kaiken hinksuttamisen, ravaamisen, hermoilun ja sinkoilun jälkeen vihdoin koitti lomailun aika. Ja kyllä Margariitta lomailikin! Oikein olan takaa ja edestä, sivuttain, pitkittäin, kyykyssä, vertikaalisesti ja horisontaalisesti ja vaikka miten.

Kaikki hyvä, kuten loma ja suklaakonvehdit, loppuvat aikanaan, ja niin Margariittakin raahautui viime viikon maanantaina takaisin sorvin ääreen.

Päivät raahustivat harmaina kuin mustien vaatteiden kanssa pestyt valkoiset sloggikalsarit. Töiden jälkeen Margariitta ei jaksanut tehdä mitään ja kaiken kukkuraksi Margariitan puolisko, kutsuttakoot häntä tässä nimeltä Urmas, oli vienyt Margariitan käytössä olevan auton huoltoon. Eli kaiken kurjuuden kruunuksi, M joutui hyötyliikkumaan!

Perjantaina, raahauduttuaan viisi päivää aamuisin töihin ja iltapäivisin sieltä kotiin, oli onnenpäivä. Monestakin syystä. Mm. siitä syystä, että Margariitan tytär, Irmeli ja tyttöystävänsä Yrme (nimet ehkä muutettu) oli väsähtänyttä äitiään vastassa periferian kauppahimputissa.

Margariitta päätti juhlistaa päättynyttä työviikkoa ja osti kaupasta rajusti oikein kaksi paketillista jäätelöä! Mikä muu virkistäisi työnraiskaamaa duunarinkroppaa paremmin kuin jäätelö? Ei mikään, paitsi kaksi pakettia jäätelöä!

Kotiin saavuttuaan Margariitta vaihtoi farkut verkkarihousuun ja avasi ensimmäisen jäätelöpaketin. Slurps nam aaah vaan kuului kun Margis nautti viikonlopun eliksiiristään.

Margariitan käpylapsi, kutsuttakoon häntä tässä vaikka nimeltä Ilkka, oli jossain vaiheessa alkuvuotta täyttänyt huikeat joka (luultavasti) maailmankolkassa  täysikäisyyteen riittävät lukemat. Ilkka kavereineen päätti juuri tämä samaisena viikonloppuna juhlistaa globaalia täysikäisyyttään.

Margariitta kirnusi jäätelöpurkkinsa kanssa ja loi syrjäkarein tuimia äitikatseita kaljaa ryystäviin Ilkkaan ja Ilkankavereihin.

Sitten Margariitan päästä kuului heleä pimahdus, joka ohjasi hänet jääkaapille ja lähimmän siideripurkin luo. Sifff, naps, klunk klunk klunk vaan kuului kun Margariitan pään ja pehvan välissä sijaitseva ranka pehmeni ja Margariitta huomasi olevansa mukana villissä teinimenossa.

Siideriä, kaljaa ja melkein pullollinen valkoviiniä sulatti Margariitan työnkovettamaa selkärankaa siinä määrin, että tämä alkoi vokottelemaan miestään Urmasta mukaan baariin. "Ilkkaa ja teinejä vahtimaan" oli Margariitan salainen koodinimi ja tekosyy baariin menemiselle.

Ja pian sitten baarissa istuikin sekalainen seurakunta, joka koostui selkärangattomasta vanhus-Margariitasta, osittain selkärankaisesta Urmas-sedästä ja joukosta teinejä, tursaita,  lapsia, omia ja naapureiden.

Margariitta oli baarissa ihan hullu. Hän tilasi itselleen liudoittain valkovenäläisiä. Kaljaa. Valkovenäläinen. Kalja. Valkovenäläinen..... Urmas lähti kotiin kun sai kyydin, mutta lähtikö Margariita? No ei todellakaan, koska Margariita on hullu.

Valomerkki tuli ja meni, ja vihdoin oli Margis-mummokin kyörätty kotiin, ties kenen nuorison edustajan automobiililla.

Kotona nuoriso jatkoi meininkejä, koska nuorison tehtävänä on jatkaa meininkejä. Mutta mitä teki Margis? No aikansa mukana meininköityään teinien kanssa, hän päätti käydä vihdoin yöunille. Ihan reilua käydä yöunille aamunkoitteessa siis! Mutta ei siinäkään vielä kaikki.

Raskas ensimmäinen lomanjälkeinen työviikko yhdistettynä hehtolitrojen alkoholinnautintaan teki Margariitalle sellaisen tepposen, että hän meni ja sammui vessanpöntölle.

Hän ei ollut lukinnut vessanovea, ja siitä häntä sitten kävi niin Urmas kuin ehkä joku muukin herättelemässä. Onneksi tämä ei ollut Margariitan residenssin ainoa wc, muuten olisi muilla ollut - jos ei hätä kädessä- niin ainakin pöksyissä.

Jossain vaiheessa Margariitta oli hoiperrellut Urmaksensa viereen, mutta tästä Margariitalla ei ole mitään omia muistikuvia.

Margariitta heräsi uuteen päivään kauheassa fyysisessä ja moraalisessa krapulassa. Hän hortoili asunnossaan, jossa lojui teinejä, pulloja, sotkua.. kaikki oli juuri niin sekaisin kuin Margariitan ajatuksetkin.

Margariitan paskan päivän ikäänkuin kruunasi baarista mukaan raahautunut eräänteinin serkku, sellainen vetyperoksidiblondattu viiden pennin horatsun näköinen bimbo, joka ei osannut muuta tehdä kuin änkeytyä varatun teinimiehen peiton alle ja seurata tätä kuin koiranpentu joka paikkaan.

Margariitta kärsi krapulasta koko lauantain. Sitten koitti autuas sunnuntai. Mutta mitä teki Margariitan vartalo? Kärsi krapulasta edelleen!!!! Margariitasta oli tullut valistunut kuluttaja ja hän oli siirtynyt kestoiluun!

Tuli maanantai, ja Margariitan krapula alkoi väistymään. Mutta moraalinen sellainen vielä nosti rumaa karvaista päätään, koska Margariitta ei ollut tehnyt _yhtään_ mitään koko viikonloppuna, ja hänen asumuksensa näytti siltä kuin hävittäjälentokone olisi tehnyt kunniakierroksen ja ylilennon hänen residenssissään.

Margariitta yritti hiljentää moraalituskissaan huutavan sielunsa paiskimalla työpaikalla töitä oikein olan edestä ja takaa. Tästä taas seurasi se, että Margariitta ei taaskaan jaksanut tehdä kotonaan mitään. Onneksi reipas Irmeli ja sisarens olivat sentään jotain tehneet. Ettei Margariitan tarvinnut hankkia kotiinpääsynsä takaamiseksi raivaussahaa tai jotain muuta vastaavaa laitetta, esim. hiekkapuhalluskonetta.

Koska Margariitan tarina on niin kammottava, niin minulla on mennyt sitä miettiessä koko alkuviikko. Päätin myös että en koskaan halua alkaa samanlaiseksi kuin Margariitta ja aion olla kunnollinen Elma!

**

Olen saanut virtuaalimerkkejä, jotka syvää kiitollisuutta tuntien otan täten vastaan.

8143010478535249141web_0.jpg Kiitos Makepeace, Tiina, Riikka , Sarppa ja Stello.

Teitte mun päivän :)

Mä puolestani annan hullulle Margariitalle merkin. Tässä :

istockphoto_1136762_drunked_frog.jpg

Hei ja mukavaa viikonjatketta kaikille :)