Helou,

mua on nyt ainakin kaks päivää, eli tosi kauan, ihmetyttänyt ja pohdituttanut eräs asia.

En nimittäin millään muotoa voi käsittää sitä, kuinka jotkut ihannoivat lääkitystään. Siis toki ymmärrän, että onhan se ihanaa, jos se ja se ja se ja se ja se nappi tuo avun, tietenkin se on ihanaa, mutta se että sitä jotenkin kamalasti ihannoi ääneen kaikkialla, sitä en käsitä.Ja mainostaa mitä lääkkeitä syö mihinkin vaivaan jne.

Facebookissa on yhteisöjä ja fanikerhoja, jotka ovat suunnilleen jotain "i lova burana" - tyyppisiä, napin nimet vaan vaihtelee.

Tämä askarrutuskuvio sai alkunsa siitä, kun mun luona kävi eräs kaverini. Hän oli aiemmin oikea terveyden tyyssija, ponteva ja hirveesti touhuileva ihminen, jonka jaksamista esim. lasten juttujen parissa suorastaan joskus kadehdin.

Nyttemmin tämä ponteva ihminen on sairastunut kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin vaivoihin ja hänen lääke-arsenaalinsa oli mittava. Hän puhui lääkkeistään lempeästi kuin lapsistaan, hän otti niitä näkyvästi ja puhui niistä kaiken aikaa kaikille jotka jaksoivat kuunnella. Lääkettä lääkettä lääkettä.

Jos on sairas, siinä ei tietenkään ole mitään hävettävää. Jos on sinut sen kanssa, että joutuu syömään lääkkeitä, se on hyvä. Mutta kun tämän esimerkkitapauksen puheista kävi sellainenkin ilmi, että kun yksi lääke oli saanut aikaan nokkosrokkoihottuman, niin lääkäri oli sanonut että "lopetetaan kaikki lääkkeet nyt sitten siis". Siis haloo?

Nyt olen siis jokseenkin varma, että tämä ihminen on lääkkeiden väärinkäyttäjä, tai ehkä oikeinkäyttäjä, mutta että nämä kaikki hänen vaivansa ovat oikeammin korvien välissä.

Minusta tää on inha tilanne. Voi olla että olen väärässäkin, mutta se nyt olisi vain hyvä asia. Toisaalta, jos olisin väärässä, se tarkoittaisi sitä, ettei kaveristani ole monien terveiden vuosien jälkeen tullut fyysisesti romu... mutta psyykkisesti sitten joo . Huoh.

Sen tiiän, että esim. kipulääkkeisiin voi jäädä tosi helposti koukkuun. Onks teillä kellään mitään tietoa siitä, että voiko kaikenlaisiin lääkkeisiin jäädä koukkuun? Hakea jotain huomiota sillä, että joutuu syömään lääkkeitä?

Jos oma laitani olisi niin ikävästi, että joutuisin vakinaisesti käyttämään jotakin lääkitystä, niin esim. kyläillessäni tekisin sen varmaankin jossain kylppärissä, enkä niin että levittäisin nappiarsenaalin ruokapöytään.

Onks mitään mitä tälläsen epäilyksen kanssa voi tehdä? Vai oonks mä vaan hitsin epäempaattinen kaveri?