Hei kaikki te tuhannet blogiani lukevat lääkärit, lääkäreiden puolisot/lapset/salarakkaat/naapurit/kaimat/kumminkaimat... Hei myös kaikki te opintoja vaille valmiit lääkärit ja myöskin te, jotka ette ole lääkäriä koskaan nähneetkään!

Tyttärelläni tuli yhtäkkiä kurkku kipeäksi. Sitten se tuli jopa kipeämmäksi. Sitten se tuli niin kipeäksi, että passitin hänet lääkäriin, jonne hän meni.

Nielurisat ovat turvonneet ja ne imitoivat kärpässientä värityksltään- punaisessa pinnassa valkoisia länttejä. Ei kuumetta, ei nuhaa, ei yskää. Toiselta puolelta kipeämpi kurkku ja samalta puolelta myös imusolmut turvonneet.

Nielunviljelmys negatiivinen, ei streptokokkia eikä muutakaan bakteerihommaa. Virusperäinen tauti siis. Hoitona kipulääkkeitä (en muista merkkiä, reseptilääke) ja kurlaaminen Toclasella.

Ja nyt kaikki lääkärit ja lääkärihoitajat ja ... kaikki. Kuinka hiton kauan tollanen virushomma kestää ja voiko kurkkukipua helpottaa millään kansanperinnekeinolla?

Kipulääkkeet, kurlaus, strepsils, laulaminen, itkeminen eikä nauraminen ole juuri tilannetta helpottaneet. Sauna, terva ja viina ?

Kaikista neuvoista kiitollisena nimimerkki "soseutanko joulukinkun tehosekoittimessa"

Muuten ei kuulu kummempia. Paniikki varmaan vielä tulee, koska ei lahjanlahjaa, himassa sotku jne. MUTTA ONHAN TÄSSÄ VIELÄ AIKAA ! :)

Mukavaa maanantaita!