Hei te kaikki, jotka olette lomienne lopuissa, eli ensi viikolla sorvi odottaa. Eikö ookkin ihan hirveenkamalan järkkyä?

Vaikka kuinka yrittäisitte imitoida ettei muka ole, niin on se, mä lupaan!

Kaikki akkainlehdet ovat täynnä  "miten vältät lomastressin" tai "näin vietät huikean ihkun kesäloman"- ohjeistuksia, mutta omiin silmiini ei kauheasti ole osunut artikkeleita siitä "miten vietät lomasi viimeiset päivät jotta töihinmeno ei aiheuttaisi veren seisauttavaa vitutusta" tms.

Jos nämä viimeiset lomapäivät vaan lojuu nurmikolla heinä suussa ja siideripurkki kädessä, niin töihinmenohan on ihan maksimaalisen kamalaa. Harvalla kai on sellaista työpaikkaa, että siellä voisi maata nurmikolla heinä suussa ja siideri kädessä? Onnea heille joilla on! Eli- nurtsilla loikoilua siiderin tai esim. hyvän kirjan kanssa pitää vältellä.

Kaikenlainen sosiaalinen hengailu jossain kahviloissa, toreilla, puistoissa, terasseilla- näitä älkää tehkö! Kontrasti työelämän epähengailuun em. paikoissa tuntuu ensi viikolla sitten niin ankealta, että vaikka työmaan lounasruokalassa ois kuinka mahtia seuraa, ei se näitä kahviloita, toreja, terasseja ym. korvaa. Ainakaan siinä lomanloppuangstissa, mikä meilliä ensi viikolla on.

Tehkää siis jotain sellaista, mitä "lomalla ei kuulu tehdä"- ja kysynpähän vaan että kukakohan nuokin sitaatit on määritellyt? Mutta siis viralliseen "lomalla ei kuulu tehdä"- säännöstöön kuuluu ainakin tämä: älä missään nimessä siivoa lomalla.

Niin. Koska tosi älyn mahtavaahan se on arjen alettua sekä raahautua työmaalle ja sen jälkeen vielä koittaa kasata asumustoaan jotenkin säälliseen kuntoon loman jäljiltä, eli sellaiset kaksoistyöpäivät loman jälkeen rules?

Eli- rikkokaa lomasäännöstöä ja siivotkaa tämä koko loppuloma! Töihinmpaluu tuntuu suuren siivousurakan jälkeen ihan lomalta sitten! Aatelkaa- kaksi lomaa putkeen, ah mitä luksusta!

Ai että ei ole siivottavaa? Älkää ny höpäjäkö! Eteisenne on täynnä hiekkaa ja nurkista saatta lojua joku rantakassikin, jonka sisällä froteepyyhkeet kasvavat jotain mielenkiintoista hyhmettynyttä ektoplasmaa ja juomapullojen pohjille jääneisiin nestetilkkoihin on kasvaneet karvat! '

Ja entäs se yksi kaappi, minne tungitte kaiken epämääräisen, kun anoppi ilmoitti tulevansa vartin päästä? Siellä se yksi laskukin lojuu, mistä ehti jo karhukirjekin tulla! Siellä on myös kadonnut ripsentaivutin, auton sähkökaapin avain (enää ei siis ole mitään syytä vitkutella auton imuroinnin kanssa), laastaripaketti, lapsen todistus, aurinkolasit, huulirasva, niittipyssyn niittipaketti ja Ikean puutarhakalusteiden kokoamisohje.

Ja jos muka mitään siivottavaa ei ole, niin aina varma keino saada aikaansa kulumaan mukavasti siivoushommissa on kaakeleiden saumojen hinkkaus hammasharjalla.

Eli- raatakaa nyt kotonanne kuin pienet työmuurahaiset. Paluu ilmastoituun konttoriin tuntuu sen jälkeen ihan lomalta taas !

Nämä ohjeet tarjosi teille eräs, jolla on karvaa kasvavia juomapulloja nurkissaan. :)