Sorvaamossa taas.

Ilta ilman koneella notkumista oli oikein leppoisa. En minä sillä, että koneella notkuminen olisi jotenkin epäleppoisaa, mutta ainakin minä saan koneen äärellä vahingossa aikaa kulumaan tunnin jos toisenkin. Oli siis leppoisaa puuhastella kaikkea, kun tätä energiaa tuntuu piisaavan edelleenkin.

Nyt on sellainen tilanne, että siitä meidän Taavi-kissanpennusta (onko n. 9-kuinen vielä pentu?) täytyy tehdä sisäkissa, vaikka väkisin. Kas kun se on niin sosiaalinen, ihmisläheinen, peloton, seikkailunhaluinen ja ehkä myös vähän tyhmä (siis kun ei älyä pelätä ketään eikä mitään) ja änkeää itsensä jokapaikkaan.

Tilanne olisi ihan toinen, jos se ei aina ja jatkuvasti kulkeutuisi viereisen taloyhtiön pihoille hengaamaan, koska siellä on kissasta tullut yleinen vihan kohde.  Pikkulapset roudaavat sitä jatkuvasti meille kotiin, mikä on tietenkin hyvä, mutta koska tähän takaisinroudaukseen liittyy aikuisten uhoominen, niin tämä pelastustoimi tuntuu pelottavalta ja kauhealta.

Eilen taas yksi pikkutyttö kantoi kissan kotiin, muassaan oli mieshenkilö. Tämä mies oli kertonut ystävällisesti tyttärelleni, että jos kissaa vielä kerran näkyy siellä pihoilla, hän taittaa siltä niskat nurin.

Ei me uskalleta luottaa siihen, etteikö se toteuttaisi uhkaustaan:/

Ymmärränhän minä tietenkin sen, että jos kissa käy tarpeillaan lasten hiekkalaatikossa, niin se _on_ väärin ja niin ei saa tehdä. Ymmärrän senkin, että pihan lapsille on saattanut olla traumaattista nähdä, kun kissamme sai oravan saaliikseen ja tappoi sen. Mielessäni kyllä ajattelin, että taisi olla orava jotenkin epäkelpo kun kissan saaliiksi joutui, mutta kun löysin sen kuolleen oravan olkkarimme lattialta, en tosiaankaan jäänyt sen anatomiaa ja kehityskelpoisuutta sen kummemmin tarkastelemaan.

Onneksi meillä on alakerta, jonne voimme väljiin tiloihin "teljetä" kissan silloin kun olemme itse yläkerrassa ovet ja ikkunat avonaisina. Mutta hankalaa tämä tullee olemaan. Jotain kivoja vinkkejä vastaanotetaan niiltä, joilla on kokemusta kissan sisäkissaistamisessa. Kale?

Se kissasta ja sitten kerronkin teille kun peljästyin yöllä. En tosiaankaan tiennyt, että siippa tulee kotiinkin välillä sahatessaan Helsinki-Turku-Helsinki väliä, ja säpsähdin kuin hullu kun havahduin sen kuorsaukseen. En minä oikein tiedä mitä mä pelästyin, mutta kuitenkin.

Ei mulla nyt tässä vaiheessa aamua muuta. Kissa-asia oli sellainen päällimmäinen asia, mikä minua nyt huolestuttaa ja kalvaa.

Katsokaas muuten tätä o/