Tiukkis-täti täällä pöhisee närkästyneenä.

Enpä taas pitkään aikaan ole mitään typerämpää nähnyt kuin blogistaniassa kiertävä itsemurhakysely-meemimuumimikälie. Kaikkea sitä!

Miksei sitten yhtälailla laadita jotain keskiviikkokasia, jossa kysymykset voisi olla tyyliin: millaisen syövän haluaisit itsellesi? Oletko koskaan harkinnut jonkinlaisen syöpälajin hankkimista? Mitä jos tämän seurauksena joku saa syövän, mitä sanot?

Minä vastustan itsemurhia tosi kiihkosti. Enpä juuri vittumaisempaa tekoa voisi tietää- kielii täydellisestä itsekeskeisyydestä sellainen niin.

En voi tajuta, miten tässä nyky-yhteiskunnassa, kukaan voi ajautua niin piippuun, ettei älyä hakea ammattiapua, vaan itseltään hengen riistäminen on muka se ainoa vaihtoehto. En voi käsittää. Ja teon tehtyään hän ajaa läheisensä siihen avuntarvitsijoiden joukkoon, johon itse olisi kuulunut ennen raukkistekoaan.

Kantani tässä asiassa on erittäin ehdoton, en hyväksy mitään muttia enkä selityksiä enkä edes sitä, että itsaria joskus harkinnut selittää tajuavansa sen tuskan ja syyllisyyden mitä siitä seuraa jäljellejääville.

Kukaan läheiseni ei ole tehnyt koskaan itsemurhaa. En edes tunne ketään puolituttua tai kumminkaimaa, joka olisi tälläistä harkinnut. Tämä kiihko ei siis perustu mihinkään henk.koht. menetyksiin tai kokemuksiin. Kunhan vaan paasaan.

Haluan kuitenkin selittää sen verran, että minä en missään nimessä ali-arvioi kenenkään tuskaa ja ahdinkoa, mutta sitä minä epäilen, etteikö sieltä masennuksen pohjamudista nykypäivänä, nykylääketieteellä ja -osaamisella pääsisi jotenkin ylöskin, jos vain itse haluaa. Ei tietenkään valitettavasti hetkessä- mutta pikkuhiljaa kuitenkin.

Enhän mä tietenkään mistään mitään tiedä, kun en ole koskaan ollut _oikeasti_ masentunut, depiksessä, ahdingossa enkä missään, siis silleen pitkäaikaisesti ja pysyvästi.

Arvatenkin tästäkin imeytyy nyt herne poikineen jonkun nenukkiin, mutta se on voi voi. Saa kai sitä mielipiteensä esittää? Vai onko tässä kenties joku juttu, mitä en kertakaikkiaan tajua?

Muihin vähän eloisampiin ja valoisampiin aiheisiin:

  • vettä sataa, ei haittaa sisätiloissa se
  • päätä särkee, ei haittaa koska tiedän mistä se johtuu
  • minulla ei ole oikein mitään tekemistä, mutta eikai sairaslomalla tarvikkaan olla
  • menen huomenna töihin, ihan mukavaa vaihtelua sekin
  • nyt on kesäkuu. KESÄKUU! Jo!

Kiitos ja anteeksi.