Jo heti tokana loma-aamuna, eli tänään, koin hirvittävää vääryyttä.

Miehenketale oli laittanut kännykkänsä mun yöpöydälle laturiin ja herättämään, ja aamulla vähän vaille kasi kun kännykkänsä aloitti Nokialaisen liturgian heräämisen merkiksi, mies käänsi kylkeä, pieraisi ja huokaisi unissaan ja minä olin hereillä ihan täpöillä.

Nooo ei se mitään, varhainen lintu nukahtaa sitten illallakin aikaisemmin, vai miten tämä lintutieteellinen sananparsi nyt menikään. Noh, jos totta puhutaan, en olekkaan koskaan allekirjoittanut sitä ajatuskuviota, että lomalla täytyy valvoa myöhään ja nukkua pitkään. Oma tahti, oma mahti! Jee.

Voin kertoa, että on tosi rasittavaa, kun perheessä on kissa, jota ei saa päästää ulos. Tuulettaminen, pihalle meneminen, tupakoinnin poltto.. kaikki ihan helpot ja yksinkertaiset jutut ovat muuttuneet monimutkaisiksi harhautusoperaatioiksi, kissa pitää teljetä jonnekin, tai itse pitää teljetä itsensä pihalle ja sisään päästäkseen pitää imitoida ikkunassa rapistelevaa hiirtä, jotta kissan huomio herpaantuisi hetkeksi aukeavasta ovesta..

Mutta mitäpä sitä ei ihminen tekisi suojellakseen perheessään asuvia yksilöitä. En minä lapsianikaan päästäisi sellaiseen paikkaan, missä niiden kaula on uhattu katkaista. Tosin jos näin jossain kävisi, kyseessä olisi jo poliisiasia. Tuskin kissantappouhkaajasta voi mihinkään mitään ilmoitusta tehdä?

Nyt menen jatkamaan lomailua :D