Vaikka olenkin iltanettilakossa ja vaihdan kotikoneen erilaisiin kodinkoneisiin (esim. moppiin), niin tämä minun on AIVAN pakko raportoida heti.

Menin siis postilaatikolle, niinkuin aina teen kotiin tullessani. Hyvin usein postilaatikko on lasten toimesta tyhjennetty (varsinkin Aku Ankka- päivänä), mutta nyt ei.

Minulle oli osoitettu kirje tai kortti! Manuaalinen! Käsin kirjoitettu kuori! Laitanko vielä yhden huutomerkillä varustetun lauseen? Lähettäjä: Kauris!

Kuoresta löytyi hieno kalaheijastin. Kortissa oli teksti (en kerro kaikkea, koska olen salainen), "menin postiin ja ostin kalan". Nauraa hetkotin viitisen minuuttia, ennenkuin sain tekstuaalisen kiitoksen lähetettyä Kauralle. Tämä oli päiväni pelastus, koska päiväni oli juuri kääntymässä ankeuden puolelle (koska jalka).

Noh, juuri kun sain Kauran kiiteltyä, tulee esikoinen ovesta, ja huutaa "äiti tuu kattoon". Meninkin tietenkin heti. Hän kaivaa repustaan kolme kiloista lohta ja yhden pienen taimenen. Ja nyt ette usko.. Hän kertoi näillä sanoin: "mentiin koulun jälkeen  kalaan ja sain kalaa".

Tänään kalat on mun kavereita. Heilautan rasvaevää, lailla toutaimen ja painun kaappiin hekottelemaan todella ilahtuneena.

Kiitos.