Harvoin on perjantaipäivä käynnistynyt yhtä tahmakkaasti kuin minulla tänään.

Syyttäähän voisin tästä tietty vaikka mitä ja ketä; kuun asentoa, ilmojen herraa, Nokiaa, yövieraita...

Tarkennan syytöslistastani kohtaa Nokia. Nokialla on kaksikin eri funktiota tahmaisuuteeni.

Pienempi paha on Nokialaisen kännykkäni hektinen ekumenia, jota myös herätykseksi kutsutaan, ja joka tänä aamuna tapahtui kesken ressaavan unen. Sinänsä oli siis helpotus herätä, mutta kun unen jäljiltä olin jo valmiiksi ressaantunut, niin ole tässä sitten.

Isompi paha on Nokian tilaisuus Barcelonassa, joka vie mieheni melkein kolmeksi viikoksi.Ärrrr. Unikin liittyi osittain siihen. Lajittelin pakastimessa olevia ruokia siihen järkkään, missä niitä käytämme, kun kokki liehuu jossain hienossa linnassa teknologia-bileissä. Mur.

Tänään on sitten se the Lääkäri tyttären kanssa. Olemme sopineet, että minä toimin puhemiehenä, jottei käynti lähde heti alkuunsa väärille urille. Sovimme myös, että kerromme lääkärille, että olemme sopineet, että minä toimin puhemiehenä, jottei lääkäri luule, että ei ihme että isoa tyttöä depistää kun on tollanen despoottimutsi, joka ei anna edes suunvuoroa lapsiparalle. Toivottavasti reissu sujuu hyvin.

Lääkärin jälkeen ajamme jonnekin periferiseen yhdyskuntaan hakemaan pientä rotanpoikasta. Meillä on leskirotta kotona, ja jottei se ihan erakoituisi, sen pitää saada kaveri.

Meillä oli siis yövieraita. Miehen työkaveri, joka lähtee kans Barcelonaan ja sen vaimo, jota en ollut koskaan ennen nähnyt. En ole illalla väsyneenä parhaimmillani . Vei voimia kuunnella juttuja jotka eivät kiinnostaneet pätkääkään, rehata petivaatteiden kanssa, äännellä sosiaalisia, vaikka mieli halasi kirjan kanssa peiton alle.

Koska mies ja em. työkaverinsa lähtee sunnuntaina, elää persuksissani pieni pelon häivä, että näinkö ne sitten yöpyy meillä siihen saakka. Kääk. Haluan omistushaluisena jakaa perheen viimeiset päivät yhdessä kolmeen viikkoon vain perheeni kesken!

Olen koko viikon täällä töissäkin vaan lorvaillut ja vetkuttanut asioita. Perjantai on tyypillisesti sellainen "edes pöytä puhtaaksi"- päivä, ja hyvin tahmeasti olenkin siirrellyt kasoja pöydän nurkalta toiselle.

Mut siirrynpä tästä nyt valittamaan jonnekin toisaalle. Olen muuten sitäpaitsi tyhmä. Tänään tulee Herkun ja Hellun askelmittarit (ainakin toivon niin), mutta arvatkaa onko heidän osoitteensa mulla kotona! Arvatkaa! No on. Ah, taisin keksiä kuitenkin ratkaisun tähän ongelmaan.

Mukavaa perjantaita- tahmalla tai ilman!