Tervehdys täältä ongelmajätelaitokselta.

Eilen kertomani ongelmatapaukset ovat edenneet seuraavanlaisesti:

Tapaus ongelmaton ongelma, eli kuinka saada peppu irti penkistä ja lähteä villiin länsi-suomeen hyvän ystävän luo kylään.

Prrrr (puhelin)

 • Elma: Elmalassa, Elma puhelimessa.
 • K-T: No K-T täällä moooi! Ihanaa enää kolme yötä ja te tuutte tänne! Me ootetaan teitä niin kauheesti! Meidän lapset on jo laatineet ruokalistankin viikonlopuksi, niin ihanaa että te vihdoinkin tuutte välillä tännekin päin..
 • Elma: Niin no niin , on tässä.. niin.. joo.. ihanaa on kyllä... (mutinaa)
 • K-T: Lapset voi mennä kattomaan sitten uutta Potteria, meen varmaan huomenna varaamaan sinne liput! Ihanaa siis, hei sä voit sitten nukkua mun vieressä kun K-T-S (kiva-taina-setä) ei ole kotona! Mä oon kans aatellut, että ei juoda pelkästään pallokalsarikännejä, vaan mennään tohon lähikuppilaankin ja lauantaina voitais mennä ihan isolle kirkolle ja....
 • Elma: JOOO! Ihanaa tulla! Tuskin maltan oottaa!

Eli noin. Ongelma ratkesi puhelun aikana. En minä halua tuottaa niin suurta pettymystä, mitä menemisen peruuntuminen aiheuttaisi. Sitäpaitsi, minusta on kuin onkin kivaa lähteä!

Kivuuteen vaikuttaa aika paljon sekin, että Elma-setä on kotona. Ei tarvi miettiä, että järkkääkö teinit pileet kotona, eikä järkkäillä mitään ruokajuttuja tms.

Tapaus oikea ongelma, eli kuinka kuinka edetä ongelmaisen lapsen kanssa.

PRRR (puhelin)

 • Elma-sedän veljellä, Elma-sedän veli puhelimessa
 • Elma: Elma täällä moi, soitinko huonoon aikaan?
 • ESV: No itseasiassa joo. Olen töissä vielä.. mitäs sulla on mielessä?
 • Elma: Olisi asiaa, jonka mieluummin puhuisin kyllä nokakkain. Koska sulle sopisi?
 • ESV: Jos mä vaikka soitan sulle kun pääsen töistä joskus seiskan pintaan, niin katotaan.
 • Elma: Tehdään näin

"Seiskan pinta" tuli ja meni, tuli kasin pinta, alkoi lähestyä puoli ysin pinta.

PRRR (puhelin)

 • Elma-sedän veljellä, Elma-sedän veljen uusi vaimo puhelimessa
 • Elma: Elma täällä moi, mä sitä ESV:tä tavoittelen, onko se tullut sieltä töistä
 • ESVUV: Joo onhan se, mutta se meni jo nukkumaan
 • Elma: Jaaha, no hyvää yötä sitten vaan.

Eli, asia ei edennyt mihinkään. Tänään uusi yritys.  Pah.

Muihin ongelmiin: tänä aamuna, kun lämpömittari oli laskenut huikeaan plus yhden asteen lukemaan, päätin alkaa kunnon kansalaiseksi ja laittaa villapaidan välikausitakkini alle.

Mutta siinä kävi sitten niin, että näytin  tönkkösuolatulta tankerovitsiltä ja minulla tuli kuuma pelkästään katsoessani itseäni peilistä, joten riuhdoin villapaidan pois. Eikä ollut vieläkään kylmä.

Auton tuulilasi oli jonkinsortin huurteessa aamulla. Mietin kiivaasti, että miksei auton etulasissakin voisi olla samanlainen lämmitysjärjestelmä, kuin takalasissa? Edes muutama sellainen viiru vaikka ihan lasin alaosassa? Sehän riittää, että silmien kohdalta on ikkuna auki, kyllä se loppulasi siinä ajon aikana avautuu kuitenkin. Onko tähän etulasin lämmitysjärjestelmän puutteeseen olemassa joku oikea syy, vai onko tämä vaan skrapa-tehtailijoiden kiero kosto autoilevaa kansaa kohtaan?

Toinen autoaiheinen ongelmani koskee pysäköintiruutuja. Onko olemassa joku laki, määräys, asetus tahi suositus, kuinka keskellä ruutua auton pitää olla? Riittääkö se, että auto on jotensakin ruudun sisäpuolella, olkootkin, että hyvin lähellä ruudun reunaviivaa? Mä olen sellainen autoilija, että paljon mikään muu ei ole typerämpää, kuin auton edestakainen veivailu parkkiruudussa optimaalisen keskikohdan löytämiseksi.

Metrossa tein mokan, taas saman. Kaivaessani kirjaa esiin, lennätin samoilla tulilla lattialle pari siivekästä. Juuen kärpäsiä enkä edes koiperhosia vain just niitä sellaisia, missä on siivet. Ja imunokka. Tai ainakin jotain imutehojuttuja. Tällä kertaa ei ees nolottanut, nostin vaan kuulisti siivekkäät takaisin kassiini ja nauroin partaani, jota minulle ei ole.

Täällä näyttää olevan kaikilla menossa joku keskiviikkokilahdus, joten alanpa nyt sitten taas auttamaan köyhiä*).

*) termi on peräisin joltain elma-lapselta. Koulussa oli eka luokalla kysytty, että mitä vanhemmat tekee työkseen. Minä kuulemma autan köyhiä.