Menipä se taas nopeasti, viikonloppu nimittäin.

Viikonlopun aikana tapahtui yksi mainitsemisen arvoinen asia: löysin itseltäni lihaksen!

Koko perjantai meni vaan lorviessa. Tosin sohvaperunoinnin aikana ajattelin kiivaasti, että aloitan joulupanikoinnin- muttei siitä mitään tullut. Minä en vaan käsitä sitä asiaa, että nyt alkaa pikkuhiljaa olla sen aika!

Lauantaina rankaisin itseäni edellisillan saamattomuudestani ja päätin vihdoinkin haravoida etupihamme valtaisan ruohoplantaasin.

Se, että minut on jossain luonneanalyysissa todettu pikkutarkaksi boheemiksi, osoitti paikkansapitävyytensä tässä toimenpiteessä.

Minua ei ole pätkääkään haitannut, että etupihamme plantaasi on ollut täynnä haravoimattomia lehtiä, vaikka jokaikinen naapuri on päivätolkulla pikkuhiljaa nysvännyt plänttiään puhtaaksi. Pihamme oli rivistömme ehdottomasti sottaisin, eikä sekasorto ei rajoittunut pelkkiin lehtiin. Alueella oli havaittavissa myös erinäisiä puutarhavälineitä (harava,  kuokka, lapio, kastelukannu), kulkuneuvoja (kaksi polkupyörää, muut oli jo siirretty ulkovarastoon odottamaan ensi kevättä), tyhjiä kukkapurkkeja, ämpäri, kumihanskat yms. Jollain tasolla siis ehkä boheemi miljöö- ainakin kun vertaa niihin muihin pihoihin.

Huom! Muistakaa siis, että sekasortoiset asumuksenne ja niiden ympäristö ovat vain merkkinä siitä, että olette boheemeja persoonia. Kertokaa tämä seikka myös esimerkiksi sekasorrosta nillittävälle anopillenne!

Pikkutarkkuus minussa heräsi henkiin haravoinnin tuoksinassa. Jotkut haravaa pakoilevat lehtiruumiit nypin käsin pois kuleksimasta! En halunnut, että ainuttakaan lehteä jää maahan!

Jumatsukka että yhdessä vaahterassa voi ollakin lehtiä. Varmaan kolmemiljaardia noin suunnilleen. Ja nekun vielä on sellaisia paloauton kokoisia vanhassa puussa, niin oli siinä roudaamista niiden lehtien kanssa. Tässä kohtaa kadonnut lihas ilmeisesti tuli esiin. Tosin vasta seuraavana päivänä.

Mutta nyt on sitten niin siisti etupiha mulla, että melkein voisin keskittää joulun juhlimisen sinne. Ei tarttis sisätiloissa tehdä mitään. Moderni joulu- kaikki pihalla kuin lumiukot.