Jouluihmeiden aika ei ole ohi. Miesväestöni raahasi tänne eilen varsin komean kuusen, joten suuremmilta perheselkkauksilta vältyttiin sen osalta.

Pienempimuotoinen selkkaus kyllä koettiin yöllä, kun Elma-setä herätti minut syvästä unesta ja ilmoitti että häneltä pääsi kissa karkuun ulos. Tuonne pakkaseen! Olkootkin kuinkakin se kissa, jolle ulkoilu on sallittua, niin pakkasöinä on kyllä suotavaa, että jokainen tämän talon elävä olio on neljän seinän sisällä.

Ratkaisimme asian niin, että otettiin toinen kissa meidän makkariin suljetun oven taakse kanssamme nukkumaan ja jätettiin keittiön ikkuna auki. Tämä kannatti, koska aamulla kun lähdin tarkastamaan tilannetta, ulkoilua harjoittanut kissa loikoi muina kissoina olkkarin ikkunalaudalla.

Minä lähden kohta jouluostoksille Itikseen. Minulla on hienot suunnitelmat.. Jätän auton jonnekin keskeiselle paikalle parkkihalliin (uskon ja toivon että tilaa löytyy senkun valitsee vaan parhaan paikan) ja suoritan ostokset sisävaatteissa. Ja oli mulla jotain muitakin suunnitelmia, mutten muista niitä enää.

Voisin taas kerran paasata siitä, kuinka on aivan tosiasia se, että aikuiset ihmiset ja vanhemmat voivat totisesti pilata oman lapsensa.. tai tehdä heidän elämästään ainakin kovin vaikeaa ja oireilevaa. Mutta en mä nyt mitään paasaa, laskeutukoot joulurauha nyt tämänkin asian ylle.