Minulla on ongelmahko.

Koska minun kotini suojissa asustelee nyt myös lapsi, jonka äiti on alkoholisti ja jonka joulu oli dramaattinen johtuen juurikin tästä alkoholismista ja sen vaikutuksenalaisena tehdystä tempauksesta, niin tarkoittaako tämä nyt sitä, että minun on syytä pidättäytyä alkoholista uutena vuotena, jottei lapselle tule pahoja fiboja kännisistä aikuisista?

Meillä käytetään alkoholia silleen nk. tavallisesti. Myönnettäkööt, että joku uudenvuoden kännääminen lukeutuu kyllä "pakkojuhlinnan" piikkiin- tietenkin uutena vuotena juopotellaan, koska silloin _kuuluu_ juopotella. Mutta kuitenkin siis- kerta lapsi on täällä ikäänkuin elämässä tavallista elämää, tavallisessa perheessä, niin jos tähän tavalliseen elämään kuuluu juhliminenkin, niin eikös asia ole ihan .. ok? Onko?

Tämä lapsi on ennenkin ollut juhlissamme läsnä. Jos nyt viettäisimme ihan poikkeuksellisen hartaan uudenvuodenaaton sohvalla istuen ja Kotiliesilehden vuosikertoja lukien, niin huomaisihan sen jo naapurin tätikin että nyt nuo esittää jotain myöhempien aikojen pyhiä.

Niin- eli- vaikka itse taidan olla hyvin vahvasti sitä mieltä, ettei meidän kenenkään tarvi alkaa mitään tekopyhyyttä imitoimaan ja perua vieraiden vastaanottoa tämän vuoksi, niin tahtoisin niin kovin mielelläni kuulla mielipiteenne asiasta.

Muihin aiheisiin: olen potenut terveydellistä, itseaiheutettua ongelmaa, pari päivää. Olen joulunaikaan ahminut vatsani tärviölle ja perästä on kuulunut. Ja haissut. Ette taatusti välitä kuulla sen tarkempia yksityiskohtia asiasta, mutta sen vaan sanon, että kyllä ihminen voi olla hullu.

Aiheeseen liittyen: Elma-setä paistoi eilen joulukinkun numero kaksi. Ensimmäinen (12-kiloinen) loppui jo. Niin että pitääkö enää ihmetellä mahan turmiotilaa?

26069.jpg

Johdattaakseni ajatuksenne pois Elman ikävästä mahakatastofista, ohessa kuva irkkaavasta (ainakin noin välillisesti) kissasta.

Itseaiheutetut mahaongelmat kyllä joutavat jonnekin turhanpäiväisten valituksien joutomaalle. Kuulin juuri, että erään tuttuni (oltiin niihin aikoihin paljonkin tekemisissä kun miehemme soittivat samassa bändissä) syöpä on uusiutunut :/ Häneltä poistettiin pari vuotta sitten rinta ja imusolmukkeita kainaloista rintasyövän vuoksi. Nyt on kasvain löydetty rintalastasta. Luustokartoitus ja sytostaattihoidot alkavat. Tällä tutullani on monta lastakin ja mitä kaikkea. Epäreiluuden paljous. Mutta minkäs teet. Et minkään.

26070.jpg

Loppukevennykseksi kuva Penasta. Pena on hamsteri.