Hohhoijaa, kyllä tämä jouluemännöitsijänä oleminen on rankkaa hommaa.

Eilen _esi_ siivosin residenssiämme kahteen saakka yöllä ja huom! yhtä ainoaa huonetta!

No onneksi sentään talon menevintä huonetta- tuolla kun menee ja tulee kaikki taloutemme vaatteet- milloin pyykkikoriin, milloin pesukoneeseen, kuivausrumpuun tai säilytyskoreihin. On muuten aika kätevää, että sekä likaiset että puhtaat vaatteet sijaitsevat samoissa tiloissa. Ei oo sitä tolkutonta roudaamista niiden puhtaiden kanssa sitten. Mutta suursiivouksen esisiivouksessa sellainen nyrkin kokoinen kodinhoitohuone ois kiva, muttei kätevä.

Olin niin iloinen eilen, kun kaksi pikkuelmaa emännöivät omien huoneidensa parissa. Ilo loppui tänä aamuna kuin seinään, kun olin kuopukselle luvannut, että "kun kerta sun huone on nyt siisti niin laitan sinne vähän joulunäpyköitä ikkunaan sun muuta dekoreerausta".

Kun avasin oven, meinasin tulehtua hermostoltani. Huone oli kaikkea muuta kuin siisti. Ehkä sieltä oli yksi sukka kulkeutunut pyykkikoriin ja yksi astia tiskiin- ja siinä se sitten olikin. Tollaset esiteinit ovat kyllä hirveitä sikoja! Lattiakin oli näköjään kokiksella pinnoitettu. Noh, ehkä sellaisesta sokeripinnoitteesta saa hyvän suojakalvon muovimattoon, mutta mä en vaan tampiona mutsina tajua taaskaan mitään.

Eikä siinä vielä kaikki. Aloin tänään keskellä sitä kuopuksen kaaoshuonetta kasaamaan sellaista hienoa.. tai no "hienoa" Ikean pöytää, jonka kokoaminen vaikutti vaikeammalta kuin hävittäjäkoneen kasaaminen. Yhteensä 12 ruuvia neljään eri kohtaan tuntui menevän sekä yli - että ali ymmärrykseni, näppäryyteni ja koordinaatiokykyni. Kiroilin kuin mustalainen ja käyttäydyin muutenkin hillityn rauhattomasti, mutta pöytä on kasassa! Ja pystyssäkin vielä so far.

Tänään menen ensi viikonlopun siivousurakointi-palaveriin. Tässä on vaan käymässä vähän sama ilmiö kuin siinä, jos hankkisi ulkopuolisen siivoojan. Ennenkuin voi pyytää siivoojan taloon, pitää itse siivota... No, ehkä palaverissa selviää strategiat!

Asiasta toisenteen. Joulu herkistää mieleni... Olen pyhästi päättänyt taistella sen asian puolesta, ettei se elma-sedän veljentyttö (josta olen kertonut- ongelmia ja syömähäiriöitä- jotka muuten ovat nyt ammattilaisen tiedossa ja hoidossa) joudu viettämään joulua alkoholisti-äitinsä ja äidin vielä alkoholistimman kaverin luona. Joulu ja viina on yhdistelmä, joka ei minun ajatusmaailmassani kuulu samaan lauseeseen. Ja tarkoitan tässä kohtaa nimenomaan ryyppäämistä- punkku ruokapöydässä, kalja joulusaunassa tai glögi joulumissätahansa kyllä on ihan okei, muttei humalahakuinen känniörvellysjuominen. Ja tälläistä sillä lapsipololla on nyt sitten odotettavissa, joten kidnappaan sen muksun tänne. Kyllä näin on. Näin nimittäin on, koska näin on.

Nyt menen imuroimaan sen kuopuksen huoneen, jonka hän tänään painostukseni alla sitten oikeasti siivosi:)