Teenpä vaihteeksi iltapostauksen mä.

Ette ikinä usko, mitä kuulin itseni puhelevan tänään lapsilleni. Kehoitin heitä varomaan linnunkakkoja, varomaan ettei kaikkiruokaiset koirat myöskään tutustu kyseiseen ravintoketjun loppupään tuotteeseen ja että kissojen ulkonaliikkumiskieltoa pitää vahtia entistä visummin.

Kyllä- minua hieman pelottaa lintuinfluenssa. En minä täällä nyt varsinaisesti vapise ja tärise kyseisen epidemian vuoksi, mutta kyllä tämä tipunuha usein mielessäni vilahtaa.

Toinen puoli minusta pelkää pahinta ja toinen puoli on halukas uskomaan, että kyse on samantyyppisestä hysterianlietsonnasta, kuin mitä oli vuosituhannen vaihtumisen aikoihin. Silloinhan kaiken piti lakata toimimasta- jos ei nyt ihan auringon, niin ainakin tietokoneiden ja ties minkä maailmankellojen ja muun teknisen. Sitten kun nämä kaksi eri mieltä olevat puoliskot sotivat keskenään, niin ilmankos on vähän hullunkorskea olo!

Noh, nyt kun tämän paljastuksen ilmoille pullautin, niin tuntuu että peloistakin neljännes katosi. Oo tässä nyt taas sitten.

Setä-elma palasi Pyhätunturilta tuossa pari tuntia sitten ja on nyt jo unten mailla. Minä aloitan tänään tämän vuoden neljännen kirjani ja tunnen itseni jotenkin sofistikoituneesti, kun harrastan vaan kirjallisuutta enkä mitään telkkaria lainkaan. Näin sitä on helppo itseään huijata, koska ei minusta nyt sofistikoitunutta saa muutamalla kirjalla aikaiseksi niin millään. En edes tiedä miten tuo sana, tuo sof.. kirjoitetaan. Onko siinä f niinkuin h vai v vai kenties joku muu konsonantti.. Ei sen niivväliä.

Sorvaamossa on tyhmää ja tylsää. Ei mitään tekemistä siellä. Tänään just jupisinkin mielessäni, että voisin yhtä hyvin pelata pasianssia tai muita jännittäviä tietokonepelejä kotonakin. Ja vaikkei mitään tekemistä olekaan, niin silti työmoralisti minussa ei sallisi mitään tuollaista hömppäajanvietettä. Pitäisi vaan tehokkaana järjestellä klemmareita ja näyttää touhukkaalta.

Vähän janskättää, että tuleeko pomo töihin ja millä asenteella. Ja miksi hitossa muuten mietin työasioita kello kymmenen illalla kotonani? Oon vissiin vähän pöljä.  Lopetan työasioiden miettimisen nyt.

Lopetan tässä samoilla tulilla myös kaiken muun miettimisen ja sukellan petiin kirjan kanssa. Niin että se on moro vaan kaikille.