Entinen lorvari ja hienostoporvari, nyk. ihan vaan sorvari täällä hei! Täällä taas sorvaamossa.

Varoitan jo etukäteen, että tässä postauksessa ei sitten ole päätä eikä häntää, ei alkua ei loppua, ei kiirettä ei hoppua.. no joo- siis sekalainen sälä suomeksi tämä.

1. Luin eräästä blogista eilen illalla surullisia asioita. Se joka väittää, että tämä on "vain virtuaalimaailmaa" ja täällä hengaavat ihmiset "vain virtuaalihahmoja"- on niinku niin väärässä. Tämän ko. postauksen luettuani mulla tuli valtava ikävä kuopusta ja kauhea huoli eräissä kotibileissä hengaavista teineistäni. Kävin nukkumaan levottomana.

2. Mikään ei ole niin kamalaa kuin herätä yöllä siihen, että kotipuhelin soi. Levotonta nukahtamista seurasi levoton herääminen kun puhelin pirisi. Me omistamme vielä sellaisen museokapineen kuin kotipuhelin, siis sellainen 09-suuntanumeron tarvitsevan. Lapset soittavat yleensä kännykkään, ainakin jos kotipuhelin ei vastaa. Lähetin heti jokaiselle teinilleni saman viestin: onko jotain hätänä..jne. Yksikään ei vastannut- paitsi että yksi oli kyllä vastannut mutten jotenkin siinä paniikissa hokannut sitä. Ei mennyt kauaa, kun kaikki kolme tulivat kotiin. Kävin itse tarkastamassa ja laskemassa nuppiluvun.

Niin, ja siihen kotipuhelimeen oli soittanut teinini, joka oisi vaan halunnut ilmoittaa että kaikki on kunnossa ja kaikki tulevat kohta kotiin. (ole siinä sitten vihainen väärästä puhelinvalinnasta..ei oo helppoa tämä teiniäitiys- eli teinien äitinä oleminen!)

3. Ootteko hokanneet, että mikään ei tunnu niin lämpimältä, kuin asia jonka pitäisi olla kylmä ja sama toisinpäin.

Esimerkkejä: sen harvan kerran kun päätät juoda maitoa, osuu käteesi purkki joka on vuorokauden pöydällä hengailun jälkeen siirretty minuuttia aikaisemmin jääkaappiin. Phyi saattans, niin lämmintä asiaa ei olekaan kuin lämmin maito.

Toinen: olet menossa saunaan, kylmissäsi onnellisoidut kohta kihisevän kuuman kiukaan lämmöstä. Astut saunaan hokataksesi, että pakastimessakin olisi lämpimämpää.. eli kylmä sauna on aivan hemmetin kylmä. Johtuu tietenkin osittain siitä, että harvoin sitä saunaan menee vaatteet päällä..

4. Vaikka olen blogannut jo kauan, en ole oikein osannut päättää millaista terminologiaa käyttäisin täällä. Esim. Elma-setä. Hän on siis aviomieheni. En oo oikein vieläkään kekannut, että miten häntä nimittelisin. Elma-setä on turhan pitkä, ja joudun kirjoittamaan omaa nimeäni taajaan- ja sehän ei vaatimattomalle luonteelleni sovellu.

Aviomies on liian virallinen, samoin kuin puoliso. Ei tämä sentään mikään Kelan lomake ole tämä blogi. Puolisko ois muuten kiva, mutta termistä saa käsityksen että olisin jotenkin puolinainen ilman toista puoliskoani, ja sehän ei pidä paikkaansa (ainakaan aina),  kulta, muru, puppeli, pupu, hani, kultsi... Äh, liian imeliä. Pelkkä mies taas voi johtaa harhaan. Jos kerron että "mies tuli yöllä kotiin" niin hitostako sitä tietää että kuka mies. Naapurissakin asuu miehiä!

Oli miten oli, Elma-setä, aviomieheni, puolisoni, puoliskoni, hanikultsipuppelini, mieheni (valitkaa mieleisenne vaihtoehto) tuli eilen kotiin mikä on ihanaa. Parasta taas.

ps. postauksen otsikko on eräästä piisistä, eikä se liity mihinkään.